fbpx Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
DOGAĐANJE: Ciklus Furioza

Koncert Chelsea Wolfe

01.08.2018. 20h / Trg Riječke rezolucije
Share

Programski pravac Kuhinja Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture u suradnji s Distune promotionom ovog ljeta u Rijeku dovodi sjajne ženske sastave te najavljuje novi glazbeni program – Ciklus Furioza!

Prvo ime koje organizatori s ponosom najavljuju američka je glazbenica Chelsea Wolfe koja će 1. kolovoza nastupiti na Trgu Riječke rezolucije. Bit će to njen prvi samostalni nastup u ovom dijelu Europe.
Chelsea Wolfe u sklopu europske turneje promovirat će svoj šesti album „Hiss Spun“ koji joj je učvrstio status jedne od najupečatljivijih underground glazbenica današnjice.

Glazba njenog najnovijeg albuma itekako je višeslojna: na snažnu podlogu basa slaže se premaz od nisko-frekvencijskih zvukova, a svemu je tome Chelseain dugogodišnji suradnik Ben Chisholm pridodao uznemirujuće zvukovne kolaže: tutnjavu gradilišta iz Praga, urlik kojota u okolici Chelseaine seoske kuće u Kaliforniji, struganje strojeva po podu skladišta prijateljeva radnog mjesta…
Snažni i emotivni tekstovi s iscjeljujućim efektom, neobični zvučni kolaži i više su no valjana preporuka da 1. kolovoza u svojim kalendarima podvučete crvenim markerom. Više

Trg Riječke rezolucije