Učenice 3. a razreda, koje su ujedno i mali knjižničari, čitale su prvoga dana jeseni 23. rujna 2019. godine u sjenici ispod krošanja stabala djeci iz Dječjeg vrtića Mlaka slikovnicu Noćni pjev, Ari Berka i Lorena Longa.

Priča je to o malom šišmišu koji se odvažio na svoj prvi samostalan let. Interpretacijom su učenice skrenule pozornost da se šišmiša ne treba bojati i da su oni zaštićena vrsta. Vrtićari su aktivno slušali noćnu priču i veselo je prihvatili. Zbog toga smo odlučili u sjenicu pozvati i vrtićare iz DV Topolino, 2. listopada 2019. u 11,00 sati kako bi i oni uživali u toj zabavnoj priči.

Program se realizira uz potporu našeg sudioničkog programa Civilne inicijative koje provodi RiHub. Cilj programa Civilne inicijative je aktivno uključivanje građana u kreiranje kulturnih i društvenih programa te poticanje produkcijskih i organizacijskih kapaciteta neformalnih civilnih grupa i pojedinaca.

Do sad smo kroz sudioničke programe Civilne inicijative i Zeleni val realizirali 22 projekta, aktivirali 28 lokacija u javnom prostoru Grada Rijeke i uključili 1500 ljudi, što provoditelja, što onih koji uživaju u projektima. Sljedeće godine provodimo još 12 novih projekata građanskih inicijativa. I dalje su svi Riječani pozvani uključiti se volonterski u provedbu projekta svojih sugrađana, na e-mail: uključise@rijeka2020.eu ili volonteri@rijeka2020.eu. Više o izabranim projektima saznajte na https://bit.ly/2T6aAG6 i https://bit.ly/2lCbXRm.

Foto: provoditelji projekta