fbpx Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
DOGAĐANJE: Otvorenje Ljeta u prijestolnici

Delta otvoreno

15.06.2018. 18h / Delta 5
Share

Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture započinje uvodni predprogram u petak, 15. lipnja, otvaranjem vrata bivše zgrade Ivexa na Delti.

Program uključuje ćakule s umjetnicima kolektiva Delta 5 i ostalim raznolikim stanarima ove zgrade, predstave, projekcije, radionice, planinarske štorije, izložbe, predavanja, kantautorske nastupe, ‘radničku gastronomiju’, nastup DJ-ice Ane Antonove i večernji nastup Punčki. Ulaz slobodan! Petak, 15.6, Delta 5.

15.6.2018.
CIKLUS FURIOZA / DELTA OTVORENO
18:00 – 20:00

Delta
Radnička menza – Matica umirovljenika

Penzionerke iz Matice umirovljenika za posjetitelje i posjetiteljice Furioze spravljaju ukusne i besplatne obroke kakvi su se nekad jeli u riječkim industrijskim menzama.
18:00 – 20:00

ispred zgrade Ivexa
RE:EASA – Radionica: Otpadni vrt u slučajnom prostoru

Organizacijski odbor riječke EASE poziva na radionicu:
Rastuća količina otpada konzumerističkog društva postaje naša nova priroda u kojoj smo dužni pronaći novu uporabnu i estetsku dimenziju. Stvaranjem nove sintetičke botanike koju ćemo postaviti u slučajan gradski prostor izvest ćemo likovno-performativnu radionicu koja namjerava pronaći vrijednost u odbačenim resursima i prostorima.
EASA (European Architecture Students Assembly) svako ljeto u drugoj europskoj zemlji organizira dvotjedno okupljanje s oko 500 studenata arhitekture, a ovo ljeto se događa u Rijeci.
18:00 – 21:00

1. kat Ivexa
ZAJC LAB – projekcije, glumačke vježbe, glazbeni nastup

HNK Ivana pl. Zajca u prostoru ZAJC LABA predstavlja svoje dramske i operne uspješnice te ugošćuje mlade glumce i glumice:
Gorski divovi / ReDiscovering Europe – dokumentarni film procesa stvaranja predstave i projekta RE/ Gorski divovi, P. Magellija u režiji Ivne Bruck
Down, by Law – monodrama / Mila Čuljak, redateljica i koreografkinja; Jelena Lopatić, glumica
Michelangelo Buonarroti – u režiji Sebastijana Horvata
18:00 – 21:00

1. kat Ivexa, Studio visit
Artists-run space Delta 5 – Studio visit, artist talk, projekcija

Umjetnici i umjetnice iz Delte 5 vas pozivaju da posjetite njihov dnevni boravak, upoznate umjetničke radove i saznate sve o tome što suvremeni umjetnici rade.
18:00 – 21:00

1. kat Ivexa
Artist talk: Nadija Mustapić

Nadija Mustapić predstavit će posljednih par godina zajedničkoga umjetničkog rada s Tonijem Meštrovićem – rada koji je pratio postindustrijsku riječku situaciju. Prezentirat će radove na temu brodogradilišta, riječke luke i željeznice te aktualan proces rada na projektu koji se bavi brodom Galeb u sklopu programskog pravca Europske prijestolnice kulture – Doba moći.
18:00 – 21:00

1. kat Ivexa
Riječki planinarski savez – Planinarske štorije

Riječki planinarski savez okuplja iskusne planinare i planinarke, ali i obične entuzijaste. Poslušajte planinarske štorije, razgledajte planinarsku opremu i upoznajte tim riječkih planinara.
18:30 – 19:00

2. kat Ivexa, Delta lab
Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture – prezentacija RoUma

Programski pravac Kuhinja predstavit će projekt RoUm. Navedeni projekt će u Rijeci od 11. do 21. lipnja 2018. okupiti domaće i strane zanatlije, umjetnike i stručnjake koji u suradnji s građanima i romskom zajednicom iz otpada stvaraju jedinstvene predmete primijenjene umjetnosti za uređenje doma. Upoznajte novi život odbačenih predmeta, te sudionice i sudionike RoUma.
19:00 – 19:30

ZAJC LAB, 1. kat Ivexa
Gluma i mediji – UniRi, glumačke vježbe

Harms: Neobični slučajevi, glumačko-režijske vježbe
Vježbe se odvijaju u sklopu predmeta Laboratorij režije, pod mentorstvom Lenke Udovički.
Izvode: studenti 3. godine preddiplomskog studija Glume i medija na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci
19:30 – 20:00

ZAJC LAB, 1. kat Ivexa
Žlice i gitara, glazbeni nastup

Ovaj glazbeni tandem predstavit će kapitalizam i druge teme od životnog značaja u urnebesnoj kombinaciji borbenog i komičnog.
20:00 – 21:30
DJ-ing: Ana Antonova
21:30

Delta
Koncert: Punčke
Delta 5