Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
DOGAĐANJE:

Dječji trg

18.06.2019. – 10.07.2019. 0h / Pavlinski trg, Rijeka, Hrvatska
Share

Povodom ovogodišnjeg izdanja festivala Tobogan, Pavlinski će trg postati Dječji trg!

Na trg koji je već i sad zabavan jer ima igralište i skulpturu Voje Radoičića, dodat ćemo točku za informiranje gdje će svi zainteresirani moći saznati sve što ih zanima o Toboganu. Također, tu će biti mjesto gdje se djeca od 10 do 20 sati, svakim danom osim nedjelje, mogu družiti s našim volonterima i djelatnicima festivala, crtati i bojati ili snimiti tobogantastičan selfie.
Dakle, poslije vrtića, plaže ili treninga, navrati do Dječjeg trga jer te čeka bojanka veća od tvog tate i s više krede nego što je imaju u školi. Kad sve obojaš, opali fotku za obiteljski fotoalbum!

Hop-in radionice na Dječjem trgu
Od 27. lipnja pa sve do kraja festivala, vrijedni volonteri i volonterke, osmislili su niz zabavnih i poučnih radionica za djecu, none, noniće, mede, zeke, mame i tate.
Riječ je o hop-in radionicama, za koje nije potrebna prijava. Moraš samo odabrati željenu radionicu, doći na najšareniji, najzabavniji i najluđi trg u gradu (a to je naravno Dječji trg), javiti se na info pult RIJEKA 2020 i glasno uzviknuti HOP na radionicu!

Naziv radionice: Kamenčić šarenčić
Četvrtak 27.6. i utorak 2.7., oba dana u 18 h
Voditeljica radionice: Brankica Ljubović Jereb
Crtali ste po ploči, bojili po papiru, možda ste se okušali i kredom na betonu? A jeste li probali kamenčiće?
Brankica Ljubović Jereb povest će vas u zabavnu igru crtanja, bojanja i nizanja perlica, gdje će glavna tema biti more, a glavni alati dječja mašta i kamenčići.

Naziv radionice: Čitam ti priču
Petak, 28.6. u 19 h
Voditeljica radionice: Sanjina Marochini i Viktorija Svetić
Nakon vrućeg ljetnog dana, provedite ugodnu večer uz čitanje probranih priča. Za sve ljubitelje šumskih životinja čita se klasik „Ježeva kućica“, dok će oni koji više vole more i priče o moru uživati slušajući „Priču o neobičnom priljepku“.
Ne bude li to dosta, šapnite našoj pripovjedačici da želite još i pogledajte ima li kakvih iznenađenja.

Naziv radionice: Ja!
Subota, 29.6. u 10 h
Voditeljica radionice: Sonja Jeremić
Kazališno-likovna radionica samopouzdanja za uzrast od 6 do 10 godina. Kroz igru i kazališne vježbe radimo na pitanju „Tko sam to ja?“. Vježbamo kako predstaviti sebe drugom i kako pobijediti stidljivost kroz mali javni nastup u sigurnom okruženju gdje je svaka greška dozvoljena i prihvaćena, jer greške nema! Sve je produkt trenutnog stanja. Crtež će nam ispričati ono što riječi ne mogu. Svako dijete će kroz grupni rad imati priliku reći nešto više o sebi i predati povjerenje svom paru, koji će ga predstaviti grupi najbolje što može.
Što ćemo raditi:
Nekoliko vježbi upoznavanja i izgradnje grupe. Svako dijete će osvijestiti bitnost svog imena i važnost izražavanja. Vježbe su bazirane na Boalovom Teatru potlačenih. Poslije ćemo se podijeliti u parove gdje će svi sudionici imati svoje vrijeme da podijele odgovore na zadana pitanja sa svojim parom. Slijedi i individualna vježba crtanja samog sebe u vidu brze nerealistične autoskice. Završava se malom prezentacijom gdje svatko predstavlja svog para uz crtež i prikupljene informacije. Poslije svake prezentacije slijedi pohvala i aplauz. Na kraju radionice, izložit ćemo radove u privremenoj Dječjoj galeriji na Dječjem trgu.

Naziv radionice: Čitam ti priču 2
Srijeda, 3.7. u 18 h
Voditeljica radionice: Maja Obućina
Srijeda je treći dan u tjednu pa u 18 sati možete poslušati tri slikovnice. Na programu je priča o različitosti ispričana kroz slikovnicu „Žirafe plesati ne znaju“ čiji su autori Giles Andreae i Guy Parker – Rees. Tu su još „Tri praščića i prehlađeni vuk“ Stevea Smallmana i Bruna Merza koji nam dobro poznatu priču prikazuju na sasvim drugačiji način, a vuk je junak i treće slikovnice i to „Vuk koji je tražio ljubav“ Orianne Lallemand i Eleonore Thuillier u kojoj doznajemo kako ljubavni jadi mogu pogoditi i vukove.
Priče su preporučene za uzrast od tri godine i starije.

Naziv radionice: Društvena igra Dixit
Četvrtak, 4.7. i utorak u 18h
Radionica je namijenjena uzrastu od 8 do 10 godina
Voditeljica radionice: Ana Galant
Na ovoj radionici djeca će se moći okušati u popularnoj i nagrađivanoj društvenoj igri Dixit. Radi se o vrlo jednostavnoj, ali veoma zabavnoj igri koja sudionike uvodi u svijet mašte i asocijacija. Igrač koji je na redu iz špila maštovito oslikanih karata bira kartu i nudi pojam/pokret/rečenicu koji asocira uz nju. Cilj je ponuditi asocijaciju koja nije ni preteška ni prejednostavna. Neotkrivenu kartu stavlja na stol, a ostali igrači iz svog špila biraju jednu koja, po njihovom mišljenju, najbolje odgovara opisu koji je ponuđen te je, također neotkrivenu, stavljaju na stol. Kada se karte promiješaju i razotkriju svima, cilj je igrača pogoditi koja je bila originalna karta.
Sudionici će najprije usvojiti pravila igre, pa tek onda zaigrati jednu do dvije partije.

Naziv radionice: Izrađivanje bookmarkera
Petak, 5.7. u 18 h i subota 6. 7. u 10 h
Voditeljica radionice: Gabriela Jozić
Radionica za sve ljubitelje knjiga, crtanja i Rijeke. Svi koji dođu moći će izrađivati bookmarkere (odnosno dočitnica, štionik, knjižnik, knjižni označivač, graničnik, listokaz, stranokaz…) te ih lijepo ukrasiti i obojiti.
Ako nekome štionik ne bude dosta, obojiti treba i neke od prepoznatljivih motiva grada Rijeke pa se tako možete poigrati i njima.

Kategorije: Dječja kuća, Tobogan
Pavlinski trg, Rijeka, Hrvatska