Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
DOGAĐANJE: Doživljajno kazalište za bebe

Gdje su nestale čarapice?

26.02.2019. > 27.02.2019. (2 DATUMA) 17h / RiHub
Share

Izvedbena umjetnost na rubu između kazališne plesne izvedbe s animacijskim elementima i likovno-zvučne instalacije u prostoru.

Autorica koncepta i redateljica: Mila Čuljak
Scenografkinja, kostimografkinja i autorica vizualnog identiteta: Mejra Mujičić
Skladatelj: Adam Semijalac

Izvođači i koautori:

Alex Đaković
Damir Orlić
David Petrović

Partneri na projektu: Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka, Dvorana kulture „Joga u svakodnevnom životu“, Udruga za sindrom Down – Rijeka 21, EPK Rijeka2020

premijera: 19. siječnja 2018. u MMSU

trajanje: 30 min.

preporučena dob: 8 mjeseci do 3 god.

“Neee, nemoj po podu, prljavo je!

Nemoj hodati bosa!

A gdje ti je druga čarapica?!”

Poznato?

Eh, mi ćemo biti na podu, jer pod je super, sjajan za razvoj motorike, prijateljska zona za tulumarenje s klincima i iskazivanje mini cirkuskih vještina mališana koji stasaju u rolajućem, puzajućem i čučećem stilu. Od dekice, lampica i čarapica, na toploj podlozi naših crvenih tatamija, stvorit ćemo doživljaj kazališta. Sve je u jakim kontrastnim vizualima, koji pašu našim malim istraživačima, te uz melodiju nastalu korištenjem pentatonske ljestvice koja im najviše godi.

A čarapice? One nestaju.

Skidamo ih dok mlataramo nožicama, skidamo ih dok jedemo papicu, dok spavamo, dok vježbamo kod logopeda, skidamo ih da bi baka pomirisala kvasinice i rekla: “Fuuuuj!“, skidamo ih da bi bose noge bile bose, ili se same skidaju, spadaju, odlaze… tko zna gdje i tko zna kad.

Zato svečano objavljujem da ćemo na ovoj  našoj izvedbi, najsvečanijom sjednicom svih čarapoljubaca osnovati azil za nesparene čarapice koje simboliziraju Međunarodni dan sindroma Down! Ne ostavljajmo čarapice usamljenima i odbačenima! Njima ćemo izgraditi ogromnu čaraposkulpturu i tako stvoriti zakloniti zagrljaj jer svi želimo kroz doživljajno-čulno-osjetno putovanje živjeti u zaštićenosti, pripadanju, zajedništvu i čulnosti za drugačije i različito.

Projekt podupire platforma Kliker.

Termini:
26.2.2019. u 17 sati / RiHub
27.2.2019. u 17 sati / RiHub
Kategorije: Brickzine
RiHub
RiHub

Ovo događanje dio je Brickzine projekta, saznaj više!