Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
DOGAĐANJE: Inovacija. Suradnja. Eksperimentiranje.

Global Game Jam

25.01.2019. – 27.01.2019. 8h / RiHub
Share

Global Game Jam globalni je projekt razvoja video igre u 48 sati.

Na svim mjestima na svijetu u kojima se održava Jam on kontinuirano traje 48 sati u svakoj vremenskoj zoni, s početkom u 17 sati prvi dan i završetkom u 17 sati poslije dva dana.

Preporučeni raspored Global Game Jama uključuje kratko razdoblje planiranja i stvaranja timova, nakon čega slijedi vrijeme razvoja koje traje do posljednjeg dana u 15 sati. Posljednjih nekoliko sati ostavljeno je kako bi timovi predstavili svoje kreacije jedni drugima. Na početku manifestacije sudionici dobivaju temu, kao što je na primjer bilo „Izumiranje ljudske vrste“ na Jamu 2011. godine. Od sudionika se traži da stvore igru na zadanu temu. Pored toga, sudionicima se daje popis „ciljeva“, koji se nazivaju i diverzifikatori. To su dodatni čimbenici za razvoj kreativnosti, dodavanja jedinstvenog ili ograničavajućeg čimbenika u dizajn igre sudionika. Primjeri s prošlih jamova su „Obje ruke obješene iza mojih leđa“, u kojoj je igra trebala biti dizajnirana da se igra bez ruku igrača, ili „Picasso živi“, u kojoj su vizuali igre morali biti u kubističkom stilu.

Sudionici sve rade uz prisustvo mentora, te se u pauzama od rada na projektima organiziraju predavanja i panel diskusije.

Ovaj događaj  će omogućiti polaznicima radionica da steknu nove kompetencije, razmjene iskustva i vještine s kolegama i budućim kolegama, a uz to onima s područja PGŽ-a i Hrvatske mogućnost da predstave radove pred uvaženim gostima iz industrije video igara, ali i online kolegama u svijetu.

Kategorije: RiHub
Share
RiHub