U sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, programskog pravca Slatko i slano, Udruženje hrvatskih arhitekata u  koprodukciji s Društvom arhitekata Rijeka (DAR) i DeltaLabom 28. ožujka u Rijeci organizira jednu vrlo zanimljivu izložbu.

Na izložbi koja će biti postavljena u prostoru DeltaLaba u zgradi Ivexa na Delti predstavit će se arhitektonski projekti ostvareni tijekom 2018. godine, a u sklopu izložbe održat će se i dodjela godišnjih nagrada Udruženja hrvatskih arhitekata.

Radove Godišnje izložbe ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2018. godini ocjenjivat će stručni žiri koji je ove godine sastavljen od međunarodnih gostiju, a čine ga Pippo Ciorra (Italija), Maruša Zorec (Slovenija) i Vedran Mimica (USA) te domaći članovi Stručnog savjeta UHA-e Ana Šverko i Maroje Mrduljaš, te Ana Mrđa kao koordinatorica.

Ostvarenja koja će biti prezentirana na godišnjoj izložbi konkuriraju za godišnje nagrade – „Viktor Kovačić“ za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva, „Drago Galić“ za najuspješnije ostvarenje u području stambene arhitekture, „Bernardo Bernardi“ za najuspješnije ostvarenje u području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja te „Neven Šegvić“ za publicistički, kritički, znanstveno-istraživački i teorijski rad na području arhitekture.

Izložba se može posjetiti do 28. travnja, a otvorena je za publiku od ponedjeljka do petka od 15 do 19 sati i subotom od 10 do 14 sati. Ukoliko je riječ o dolasku grupe koja nije u mogućnosti doći unutar radnog vremena izložbe, moguće je dogovoriti posebno za grupu otvaranje izložbe i kratko vodstvo u vremenu koje grupi odgovara. Upite šaljite e-mailom na info@deltalab.hr.