Predstava nastala prema bajci braće Grimm, o bratu i sestri koji se susreću s mnogim nedaćama i fantastičnim bićima i preokretima, održat će se u utorak, 30.6. u 20.00 sati na Trgu Riječke rezolucije.

Izvest će ju glumci s malim, putujućim kazalištem. Iz prašnjavog kovčega izvući će na svjetlo dana tj. pod kazališne reflektore ovu staru priču i ispričati je osvježenu 200 godina nakon njena prvog zapisa. U viđenju Ivice i Marice riječkih lutkara, priča zadržava svoju izvornu fabulu, ali djeluje vrlo suvremeno. Osim zabave i napetosti, publika iz predstave može iščitati i plemenitu poruku o zajedništvu i pobjedi dobra nad zlim.

Predstava u trajanju 40 minuta namijenjena je uzrastu od 3 godine.

Ovom predstavom inaugurira se tzv. ulično kazalište koje ima tendenciju biti svima dostupno; doći u svako selo, mjesto, grad. Logičan odabir prve predstave ovog tipa bio je svjetski klasik dječje književnosti, jedne od najpopularnijih dječjih bajki – Ivica i Marica. U dramatizaciji Vedrane Balen Spinčić, s lutkama Luči Vidanović te pod redateljskim čarobnim štapićem Serđa Dlačića, glumci Karin Fröhlich i David Petrović pričaju ovu priču putujući posvuda.