Prva kvarnerska kolonija autorskog stripa i ilustracije započinje u petak, 6. studenog 2020. godine u 19.00 sati u prostoru Exporta na Delti otvorenjem izložbe radova hrvatskih autora nastalih u razdoblju od 2010. do 2020. godine. Na njoj izlaže tridesetak autora i autorica stripa i ilustracije različitih generacija i stilova, pa ova izložba predstavlja retrospektivu hrvatskog stvaralaštva u ovoj umjetničkoj formi.

Svrha izložbe je kroz preko 300 izloženih radova prikazati različite crtačke rukopise, pristupe i poetike na jednom mjestu te upoznati publiku sa radom autora.

Zanimljivo je da će uz objavljene stripove i ilustracije biti izloženi i neobjavljeni radovi kao i radovi u nastajanju uz neka druga iznenađenja.

Izlažu: Ivana Armanini, Simon Bogojević Narath, Sara Divjak, Marko Djeska, Mihaela Erceg, Dušan Gačić, Sonja Gašperov, Ana Gezi, Korina Hunjak, Irena Jukić Pranjić, Dragan Kordić, Darko Kreč, Darko Macan, Ivan Marušić, Dubravko Mataković, Ivan Mišković, Miroslav Nemeth, Branka Hollingsworth, Matija Pisačić, Miroslav Sekulić Struja, Damir Steinfl, Damir Stojnić, Danijel Žeželj.

U sklopu izložbe će biti predstavljeni i projekti Komikaze, Lavanderman i Oho ho.

U Mini galeriji Jadran, Krešimirova 26, u 20.30 sati biti će otvorena izložba Damira Steinfla na kojoj će publika moći vidjeti Steinflovu orginal tablu naslovnice časopisa Val, nacrtanu 2005. godine za specijalni broj tog časopisa posvećen Ri Rocku-u. Damir Steinfl je u periodu 2005. i 2006. uređivao posebne strip priloge časopisu za mlade Val, čiji je izdavač bila tvrtka MMC koja je u tom periodu vodila Klub Palach. Ovom prilikom posjetitelji će moći i besplatno dobiti taj broj Val-a. Program u klubu Jadran je zamišljen kao druženje publike i sudionika kolonije nakon otvorenja izložbe u Exportdrvu.

Damir Steinfl rođen je u Rijeci 1977. godine. Živi u Opatiji gdje je završio gimnaziju i Fakultet za hotelski i turistički menadžment, VII stupanj. Aktivno sudjeluje na hrvatskoj strip sceni od 1994. godine. Prvi strip objavljuje 1994. godine u strip časopisu “Patak”. Bavi se i ilustracijom.