Program Sveučilišnog kampusa jedinstven je primjer suvremene sveučilišne kampus-kulture kojim se uspostavljaju veze sa zajednicom i gradom. Akademska zajednica nezaobilazan je čimbenik izgradnje nove paradigme grada Rijeke.

Objedinjen naslovom Camp(with)Us — Kampus za sve, program Kampusa i riječkog Sveučilišta otvara svoja vrata znanja i predstavlja se s dvadeset i osam interdisciplinarnih programa i projekata u izvedbi sveučilišnih profesora i studenata.

Upoznajte Kampus kroz Razgled(nice) otvorenih vrata sveučilišnih odjela. Pametne STEM radionice, KPR kiosk, Čarobna matematika, Inspiracije iz nanosvijeta, Putujući znanstvenici, Šetnja sjećanja, umjetnički kolektiv Ja:To, Projekt Sušak- umjetnost sjećanja, U potrazi za super voćem i brojni drugi programi tek su dio sveobuhvatnoga znanstveno-umjetničkog programa koji su tijekom cijele godine otvoreni za sve.

U svojoj europskoj ekstenziji Kampus se povezuje s talijanskim Trstom koji u 2020. godini nosi prestižnu titulu Europske prijestolnice znanosti.

Kampus je kroz program Vitamin D ugostio hrvatskog umjetnika Darka Fritza koji se predstavlja hortikulturnom intervencijom u prostoru „I’m not a robot“ koju izvodi u suradnji s udrugom „4 grada Dragodid“, KD Čistoća d.o.o. i Saveza udruga Molekula iz Rijeke.