Lutkarska predstava autora i redatelja Vanje Jovanovića “Kiša“ pobijedila je na “Lutkolabu”, natječaju koji ima za cilj mladim i neafirmiranim umjetnicima omogućiti profesionalnu produkciju lutkarske predstave.

 

Gradsko kazalište lutaka Rijeka razvilo je projekt “Lutkolab” u sklopu programskog pravca Dječja kuća Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020, a članovi žirija bili su umjetnici i djelatnici GKL Rijeka te skupina od desetak djece koja pohađa radionice Vijeća mladih Benčić. Djeca su prije sudjelovanja u žiriranju prošla kroz lutkarsku radionicu pod vodstvom Petre Šarac te su se upoznali s osnovama rada na umjetničkoj produkciji predstave i kritičkog promatranja kazališnog rada.

Predstava “Kiša” bavi se aktualnim temama današnjice poput vršnjačkog nasilja te nesnalaženja u izražavanju emocija u procesu odrastanja i niza važnih životnih situacija kroz koje prolazi njegov protagonist, Petar, koji je zapravo bilo tko od nas.

Producent: Gradsko kazalište lutaka Rijeka
Autor i redatelj: Vanja Jovanović
Asistent  redatelja: Marijan Josipović
Scenografkinje: Sheron Pimpi-Steiner i Ivana Živković
Skladatelj: Ozren K. Glaser
Izvode: Andrea Špindel, David Petrović, Damir Orlić, Zlatko Vicić i Alex Đaković

Rezervacije ulaznica na mail blagajna2@gkl-rijeka.hr, a podižu se sat vremena prije početka predstave na blagajni GKL Rijeka (Blaža Polića 3), najkasnije 15 minuta prije početka izvedbe.

Dob: od 7 godina