U svojoj novoj predstavi Sad Sam Almost 6, Matija Ferlin želi istražiti um djeteta koji nije kondicioniran ni sa čime, čak niti vlastitom egzistencijom.

Tijekom odrastanja svijest o postojanju stvara brojne terorizirajuće činjenice koje su rezultat društvenih uvjeta i stega. Svi izmišljeni karakteri iz djetinjstva postaju neprijatelji. Činjenica da moramo odrasti rezultira nesavršenostima koje čine naše živote i načine postojanja specifičnima i individualnima.

Matija Ferlin (1982.) kazališni je redatelj, koreograf grupnih plesnih radova i izvođač svojih solo predstava. Diplomirao je na School for New Dance Development u Amsterdamu. Neko vrijeme živio je i radio u Berlinu, a povratkom u Pulu svoje autorsko djelovanje posvetio je istraživanju i reartikulaciji različitih koncepata izvedbene umjetnosti, surađujući i s glumcima i s plesačima. Predstavljao je i izvodio diljem Europe i Amerike na raznim festivalima kao što su Impulstanz festival u Beču, Spider Festival u Lyonu, festivali Young Lions i Gibanica u Ljubljani, Ex-Yu festival u New Yorku, Rhubarb Festival u Torontu, Contemporary Dance Festival u Bogoti, Kunstenfestivaldesartes festival u Brussellsu, FTA u Montrealu, festival Actoral u Marseilleu, festival Bitef u Beogradu, festival Mess u Sarajevu, festival Infant u Novom Sadu i drugi.