Četrnaesto izdanje međunarodnog tematskog festivala Moje, tvoje, naše održat će se u Filodrammatici od 14. do 16. veljače.

Pod nazivom Tko što radi?, festival će se kroz simpozij i izložbu baviti načinima na koje se rad izvodi, delegira, izdvaja (tzv. outsourcing), prepušta korisnicima Interneta (crowdsourcing), transformira, destabilizira, maskira, premješta, prikriva i razotkriva, odbija i preuzima. Tko što radi? fokusirat će se na sadašnjost rada, na doba u kojem je rad prisutniji no ikad.

Pod kustoskom palicom dizajnera i umjetnika Silvija Lorussa, s kojim Drugo more uspješno surađuje posljednjih nekoliko godina, na izložbi Tko što radi? u galerijskom prostoru Filodrammatice, koja se otvara u četvrtak, 14. veljače u 20 sati, radove će predstaviti međunarodni kolektivi i umjetnici Anxious to Make, Deconstructeam, Constant Dullaart, Maria Eichhorn, Sam Kidel, Alina Lupu, François Girard Meunier, Elisa Giardina Papa, Ottonie Von Roeder, Sebastian Schmieg i Jeff Thompson.
Izložba će biti otvorena za vrijeme trajanja festivala i drugim radnim danima od 17 do 20 sati, do 1. ožujka. Za sve koji žele posjetiti izložbu u nekom drugom terminu, potrebno je najaviti se putem Facebooka Drugog mora, na info@drugo-more.hr ili na 051 212 957.

Na dvodnevnom simpoziju u velikoj dvorani Filodrammatice, u petak i subotu 15. i 16. veljače, izlaganja će održati konceptualna umjetnica Alina Lupu, umjetnica Elisa Giardina Papa, novinar i dizajner Florian A. Schmidt, dizajner i umjetnik Sebastian Schmieg, te kustos, umjetnik i programer Jeff Thompson.
Nakon polusatnih izlaganja svakog od panelista, koja će oba dana započeti u 18 sati, uslijedit će rasprava. Prezentacije i razgovor će se održavati na engleskom jeziku.

Ulaz na sve programe je besplatan.