Vođeni idejom decentralizacije kulturno-umjetničkih sadržaja izvan uobičajenih turističkih ruta, Mreža kina na egzotičnim lokacijama program je neformalnog okupljanja ljubitelja dokumentarnih filmova. Projekcija će se održati 27. listopada u susjedstvu Kostrena, jednom od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, od 18.30 sati u Narodnoj čitaonici u Kostreni sv. Lucija.

Alex, Christofer i Erik su slovački Romi, posvojeni u Švedskoj devedesetih. Ovaj slovački film, čija je redateljica Katarína Farkašová, prati njihovo putovanje natrag u Slovačku gdje posjećuju biološke roditelje i traže odgovore na pitanja: Tko smo? Odakle smo i zašto su nas se biološki roditelji odrekli? Nalikujemo li im? Na ovom putovanju kamera bilježi katkada smiješne, a katkada emocionalne trenutke pune ljudskosti.

Liburnija Film Festival postaje sljednik Mreže kina na egzotičnim lokacijama. Kao baština projekta Rijeka 2020 nastavlja se realizirati u sklopu Liburnija Film Festivala koji nastavlja brigu o nastavku razvoja mreže i programu za svako pojedino susjedstvo. Osim distribucije, osigurava dodatne edukacije u području filma, filmske produkcije i distribucije susjedstvima koji provode program.

Nastavlja se suradnja s Restart labelom i KineDok mrežom – zajedničkim projektom sedam europskih filmskih organizacija za alternativnu distribuciju dokumentaraca čiji je cilj privući i educirati publiku o dokumentarnim filmovima kako bi se razvio dijalog o društveno važnim temama.

Projekcija dokumentarnih filmova pod vedrim nebom, u dvorištima muzeja ili u uličicama starih gradskih jezgri, u lukama ili na dječjim igralištima. Dođite i pogledajte intrigantne priče o ljudima poput nas.