Vođeni idejom decentralizacije kulturno-umjetničkih sadržaja izvan uobičajenih turističkih ruta, Mreža kina na egzotičnim lokacijama program je neformalnog okupljanja ljubitelja dokumentarnih filmova. Projekcija će se održati 29. rujna u susjedstvu Kostrena u Narodnoj čitaonici u Kostreni, sv. Lucija s početkom u 18.30 h.

Jedan neobičan učitelj matematike iz Transilvanije postaje mjesni Don Quijote kada napusti konvencionalni obrazovni sustav i otvori privatni ured za poduku u vlastitom dvosobnom stanu. Tijekom školske godine pratimo njegovu borbu i upornost da oživi strast za učenjem i promijeni život svojih učenika nabolje.

Liburnija Film Festival postaje sljednik Mreže kina na egzotičnim lokacijama. Kao baština projekta Rijeka 2020 nastavlja se realizirati u sklopu Liburnija Film Festivala koji nastavlja brigu o nastavku razvoja mreže i programu za svako pojedino susjedstvo. Osim distribucije, osigurava dodatne edukacije u području filma, filmske produkcije i distribucije susjedstvima koji provode program.

Nastavlja se suradnja s Restart labelom i KineDok mrežom – zajedničkim projektom sedam europskih filmskih organizacija za alternativnu distribuciju dokumentaraca čiji je cilj privući i educirati publiku o dokumentarnim filmovima kako bi se razvio dijalog o društveno važnim temama.

Projekcija dokumentarnih filmova pod vedrim nebom, u dvorištima muzeja ili u uličicama starih gradskih jezgri, u lukama ili na dječjim igralištima. Dođite i pogledajte intrigantne priče o ljudima poput nas.