Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
DOGAĐANJE: 27 susjedstava

“Mreža kina na egzotičnim lokacijama” za uzbudljivo filmsko ljeto Europske prijestolnice kulture

23.08.2019. 21h / Lovran
Share

Vođeni idejom izmještanja različitih kulturno-umjetničkih sadržaja u neobične i dislocirane prostore, Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, u sklopu programskog pravca 27 susjedstava, ovog ljeta donosi program Mreže kina na egzotičnim lokacijama.

Njime nastojimo povećati broj programa na lokacijama izvan uobičajenih turističkih ruta, fokusirajući se na život zajednice i kulturu svakodnevnog življenja. Programi se tako održavaju na netipičnim lokacijama prikladnim za filmske projekcije: u ulozi kina su kafići, klubovi, domovi kulture, galerije, igrališta, plaže, a sve s ciljem buđenja interesa šire publike za dokumentarni film i razvijanja dijaloga o važnim društvenim temama.

27 susjedstava Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture i KineDok (zajednički projekt sedam europskih filmskih organizacija za alternativnu distribuciju dokumentaraca) uzbudljivo filmsko ljeto donose u čak jedanaest susjedstava diljem Primorsko-goranske županije: u Delnice, Gomirje, na Drenovu, u Lovran, Novi Vinodolski, Vrbnik, Mrkopalj, Matulje, Kostrenu te na otoke Rab i Unije.

 

Naslov (originalni): Moj posledný autoportrét
Naslov (hrvatski): Posljednji autoportret
Vrijeme: 72
Redatelj: Marek Kuboš
Jezik: slovački
Godina: 2018
Zemlja: Slovačka
Producent: Marek Kuboš, Tibor Horváth
Produkcija: PSYCHÉ FILM, S. R. O.
Distribucija: Asociácia slovenských filmových klubov
Link

 

Događaj će biti fotografiran i/ili sniman radi obveze osiguranja vidljivosti programa u okviru projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture (EPK program) te će se fotografije i snimke koristiti objavom na web portalu i društvenim mrežama RIJEKA 2020 te arhiviranjem podataka o događaju. 
Dodatne informacije mogu se naći ovdje.

Kategorije: 27 susjedstava
Share
Lovran