Vođeni idejom izmještanja različitih kulturno-umjetničkih sadržaja u neobične i dislocirane prostore, Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, u sklopu programskog pravca 27 susjedstava, ovog ljeta donosi program Mreže kina na egzotičnim lokacijama.

Njime nastojimo povećati broj programa na lokacijama izvan uobičajenih turističkih ruta, fokusirajući se na život zajednice i kulturu svakodnevnog življenja. Programi se tako održavaju na netipičnim lokacijama prikladnim za filmske projekcije: u ulozi kina su kafići, klubovi, domovi kulture, galerije, igrališta, plaže, a sve s ciljem buđenja interesa šire publike za dokumentarni film i razvijanja dijaloga o važnim društvenim temama.

27 susjedstava Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture i KineDok (zajednički projekt sedam europskih filmskih organizacija za alternativnu distribuciju dokumentaraca) uzbudljivo filmsko ljeto donose u čak jedanaest susjedstava diljem Primorsko-goranske županije: u Delnice, Gomirje, na Drenovu, u Lovran, Novi Vinodolski, Vrbnik, Mrkopalj, Matulje, Kostrenu te na otoke Rab i Unije.

 

Naslov (originalni): Josipa, volim te
Naslov (hrvatski): Josipa, volim te
Vrijeme: 62
Redatelj: Jadranka Cicvarič Siftar, Senad Zemunić
Jezik: hrvatski
Godina: 2018
Zemlja: Hrvatska
Producent: Jadranka Cicvarić Šiftar
Produkcija: Trigon d.o.o.
Link

 

Naslov (originalni): Every Wall is a Door
Naslov (hrvatski): Svaki zid su vrata
Vrijeme: 60
Redatelj: Elitza Gueorgujeva
Jezik: Bugarski
Godina: 2018
Zemlja: Bugarska, Francuska
Produkcija: LES FILMS DU BILBOQUET
Link