U sklopu programa zatvaranja EPK 2020, Udruga turističkih vodiča Kvarnera nudi novi tematski razgled svim građanima i posjetiteljima Prijestolnice.

Ovaj program razgleda odmiče se od klasičnog razgleda Rijeke te usmjerava svoju pažnju na trajnu ostavštinu Europske prijestolnice kulture 2020. Nakon uvodnog pozdrava na početku lukobrana slijedi šetnja po gradu i zaustavljanje na desetak odabranih lokacija te završetak na Jadranskom trgu. Na taj način će u nešto više od 90 minuta posjetitelji imati priliku prisjetiti se mnogih atraktivnih programa koji su obilježili ovo iznimno razdoblje, a ujedno će i saznati što im od svega toga ostaje na ponos u trajno nasljeđe.

U svakom odabranom gradu – prijestolnici – tijekom cijele godine održava se veliki broj kulturnih manifestacija; grad postaje domaćin umjetnicima svjetske, europske i hrvatske scene, ali se istodobno ova prilika koristi i za kapitalna ulaganja u kulturnu infrastrukturu te razvoj grada kao turističkog odredišta. To je i prilika za gradove da započnu proces regeneracije i pokrenu svoje inovativne i kreativne potencijale; stvara se mnogo toga što će u gradu živjeti i nakon godine nošenja titule. Stoga su članovi Udruge turističkih vodiča Kvarnera osmislili novi tematski razgled grada pod nazivom „Tragovima EPK“.