Predstava „Nove zgode Wande LaVande“ nastavak je popularne predstave i sada već ikone riječkog lutkarskog kazališta – „Wande LaVande“.

U svojim novim avanturama, dobronamjerna i vedra creska ovčica Wanda LaVanda nastavlja uveseljavati djecu i promicati ideju prihvaćanja različitosti. No, ovom prigodom upoznajemo i nove likove s visina, nizina i podmorja, od kojih su neki karakteristični upravo za primorski kraj – Bjeloglavog supa i Sipu, Ježa i Mrava, koji nas podučavaju o vrijednostima zajedništva i prijateljstva.

“Mislim da su to vrijednosti koje su danas iznimno važne pogotovo u svijetu novog normalnog gdje smo suočeni s lockdownovima i samoizolacijama u kojima se čovjek osjeća usamljeno i bespomoćno. Prijateljstvo je vrijednost koja premošćuje sve teškoće, različitosti i probleme” – Jelena Tondini.

Uz autoricu, autorsku ekipu predstave čine redateljica Morana Dolenc, dramaturginja Vedrana Balen Spinčić, kreatorica lutaka i scenografije Luči Vidanović, skladateljice Anita Valo i Meri Jaman te oblikovatelj rasvjete Sanjin Seršić, gotovo isti tim koji je surađivao i na publici omiljenoj predstavi “Wanda LaVanda”.   

Kako je rekla redateljica Morana Dolenc, predstava „Nove zgode Wande LaVande“ svojevrsni je lutkarski mjuzikl kojeg izvode sjajni glumci-lutkari Petra Vučković i Zlatko Vicić. 

Ova topla predstava namijenjena je djeci za uzrast 3+, a na repertoaru Gradskog kazališta lutaka Rijeka je od dana praizvedbe, subote 12. rujna do utorka 29. rujna 2020.