Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
DOGAĐANJE: Program podrške ekonomskom osnaživanju žena

Retox: Odvažna rasprava

17.01.2019. 17:30h / RiHub
Share

Predstavljamo program podrške ekonomskom osnaživanju žena ODVAŽNA, uz panel diskusiju s uspješnim lokalnim poduzetnicama.

ODVAŽNA promiče društveno odgovorno poduzetništvo čije su nositeljice žene. U sklopu pilot projekta, poduzetnicama koje su u start-up fazi razvile liniju proizvoda ili usluga, omogućit će se financijska podrška, pristup stručnim informacijama te prilike za poslovno umrežavanje kako bi dodatno uspješno zakoračile u fazu rasta i razvoja poslovanja.

Program je pokrenut u povodu Međunarodnog dana ljudskih prava i 70. obljetnice Opće deklaracije o ljudskim pravima, IKEA i Mastercard u suradnji sa Solidarna – zaklada za ljudska prava i solidarnost i Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj (HRSPOR).

Javni natječaj za prijave prijedloga akcijskih planova za razvoj poslovanja otvoren je do ponoći 31. siječnja 2019.
Na natječaj se mogu prijaviti obrti, OPG-ovi, mikro imala poduzeća (j.d.o.o. ili d.o.o.), zadruge te poduzetnički projekti u sklopu neprofitnih organizacija (udruga, privatnih neprofitnih ustanova i zaklada) koji su u pretežnom ženskom vlasništvu i/ili zapošljavaju najmanje 50% žena, a koji na tržištu djeluju najmanje godinu dana.

Početni fond za financijske potpore za Program ODVAŽNA iznosi 250.000 kn, iz čega će se financirati provedba 3 – 5 razvojnih akcijskih planova ženskih poduzetničkih pothvata, u pojedinačnom iznosu do 75.000 kuna.

Upraviteljica Zaklade SOLIDARNA, Marina Škrabalo, prezentirat će program u razgovoru s Anom Kovačević iz Špajza, koja je poduzetničku ideju razvila kroz Start-up inkubator Rijeka te Ivom Ribarić iz Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke. Tema razgovora bit će glavni izazovi, ali i ključevi poduzetničkog uspjeha iz ženske perspektive, te strukturna podrška koju žene mogu dobiti u pokretanju vlastitog projekta.

Detaljne upute za prijavu na natječaj i prijavni obrasci nalaze se na mrežnoj stranici Zaklade Solidarna.

Kategorije: RiHub
Tagovi: ODVAŽNA rihub
Share
RiHub