Moć klupice puno je veća nego što se čini na prvu, a to će se vidjeti na ovoj jedinstvenoj škurinjskoj radionici na koju stiže i ekipa iz preko 10 europskih zemalja.

U subotu 23.2. od 15 sati na zajedničkom platou i oko garaža u zgradi na adresi Save Jugo Bujkova 44 (ispod MO Škurinje) bit će održan susret „Oklupimo Škurinje“, kolektivna radionica izrade i uređenja jednostavnih klupica prikladnih za uređivanje i zauzimanje prostora ispred zgrade, portuna, na autima zatrpanim pješačkim pločnicima, balkona…

Klupica je u ovom kontekstu više od mjesta za odmor, od tuda i igra riječi s „oklupljivanjem“ – ona određuje što se nalazi oko nje, kako koristimo prostor, što radimo – da li je to čitanje knjiga, časopisa, stripa, prostor druženja i razgovora… Ove konkretne klupice bit će korištene na platou u susjednom parku pri različitim programima narednih mjeseci, a pribavljeni alati za radionicu smatraju se zametkom svojevrsne buduće zbirke alata dostupne svim građanima.

Sudjelovanje na radionici potrebno je prijaviti kroz Google obrazac ovdje.

Radionicu vodi Kreativni atelier Artmašina i kreativke Jadranka Lacković, Marija Kajapi i Nika Rukavina, a posebna značajka je da će se druženju pridružiti i sudionici programa Actors of Urban Change koji od 21.2. do 24.2. borave u Rijeci.

Riječ je o preko 40 stručnjaka različitog profila iz petnaestak europskih gradova (London, Berlin, Oslo, Valencia, Lecce, Vilnius, Hamburg…) pa je to i jedinstvena prilika za razgovor s prijateljima iz preko 10 europskih zemalja.

Svi su pozvani. Vidimo se!