Labirint (Conundrum) je životna, dirljiva drama koja publici pruža rijedak uvid u nevjerojatan um čovjeka zarobljenog u društvu koje nije dostatno evoluiralo.

Drama je napisana tijekom nekoliko razvojnih stadija. Od 2014. do 2016. evoluirala je u projekt koji su izvodila tri glumca i četiri glazbenika. Godine 2017. drama je s velikim uspjehom izvedena pred pokusnom publiku na showcaseu u kazalištu Arcola u Londonu.

Godine 2018. Labirint je uvršten u program sezone 2020. kazališta Young Vic u Londonu. Tri tjedna prije početka glavnih pokusa, Labirint je odgođen zbog pandemije koja se proširila Europom.

Tijekom srpnja 2020. počeli smo istraživati alternativne platforme preko kojih bismo mogli uskrsnuti produkciju za online publiku kroz žanr koji smo nazvali Theatrevision™. Taj kazališno-filmski hibrid uspješno objedinjuje filmsku tehniku, poštujući pritom kazališni medij kao izvorište projekta.

U kolovozu 2020. Certain Blacks je naručio skraćenu verziju predstave koja se izvela u sklopu virtualnog festivala Surveillence u Londonu. Snimka predstave koja je nastala tijekom tog festivala predstavit će se u Hrvatskoj u sklopu EPK Rijeka 2020.

Paul Anthony Morris – autor i redatelj projekta za produkcijsku kuću Crying in the Wilderness Productions (CITWP), vanjskog suradnika kazališta Young Vic u Londonu. Snimku predstave naručili su Certain Blacks za festival Surveillence, a projekt je financirao Arts Council. Koproducent za Hrvatsku i EPK je Honey-tongued Theatre Productions, London.