Program otvaranja 15. Ljeta na Gradini – Gradina Dance Art počinje u nedjelju, 19. srpnja u 21.30 h, a ulaz se za posjetitelje otvara se u 21.15 h. Krasit će ga plamenovi tisuću svijeća koje će se i ove godine postaviti u suradnji s PC Grupom, a u programu otvaranja plesna udruga Ri Dance izvest će performans “Ja u meni!”.

Iako ovo neće biti klasična predstava, izvođači će kroz performans ispričati priču o svakome od nas. Potaknuti situacijom koja je zadesila cijeli svijet i koja je ostavila trag svuda oko nas, plesači će se na nju osvrnuti na sebi svojstven način – kroz ples i pokret.

Dugogodišnji posjetitelji konceptualne manifestacije Gradina Dance Art znaju da performansi plesne skupine Ri Dance nadilaze sva očekivanja, prezentirajući izvanredne umjetničke forme. Kreativni produkcijski elementi ukomponirani u jedinstvenu priču ispripovijedanu na 5 lokacija, uvest će posjetitelje u nesvakidašnji svijet mašte. Plesači i plesačice ove osebujne plesne skupine još će jednom pokazati kako ples progovara svojim vlastitim jezikom, dok njihova kreativnost, inovativnost u pristupu i profesionalnost u izvedbi zaista ne poznaju granice.