Od petka, 15. siječnja 2021.g. u 15 sati u Exportu na Delti bit će postavljena izložba “Ovo je Rijeka – stotinu uspomena, jedna priča”, koja predstavlja predmete vezane uz nogometni klub Rijeka iz privatnih kolekcija Zvonimira Krpana i Mišela Budimilića.

Ovi Riječani i pasionirani navijači prikupili su više stotina memorabilija od kojih će dio biti prikazan na atraktivnoj izložbi za sve generacije, koja je dio programa Europske prijestolnice kulture i ostaje otvorena do 15. ožujka 2021.g.

Za potrebe ove izložbe kolekcionari su odabrali presjek memorabilija iz povijesti HNK Rijeke koje su dio njihove privatne kolekcije: dresove, zastavice, medalje, pehare, lopte još od 70-ih godina pa sve do danas.

Predmeti će biti kontekstualizirani u vremenu i prostoru, popraćeni tekstovima, povećanim izvornim fotografijama i novinskim tekstovima ta audio-vizualnim snimkama i projekcijama pojedinih utakmica, navijačke atmosfere i pjesama.

Osnovna ideja postavljanja izložbe  je dočarati nogometnu atmosferu i nogometni šušur.

Radno vrijeme izložbe i cijena ulaznice

Izložbu „Ovo je Rijeka – stotinu uspomena, jedna priča“ moguće je razgledati u radno vrijeme Exporta: četvrtkom i petkom od 15.00 do 20.00 sati te subotom i nedjeljom između 11.00 i 20.00 sati.

Pojedinačna cijena ulaznice za izložbu „Ovo je Rijeka – stotinu uspomena, jedna priča“ je 30 kuna. Ulaz je slobodan za djecu do 7 godina te nezaposlene i umirovljenike, uz predočenje važećih dokumenata. Djeca i mladi do 18 godina te studenti, uz predočenje važećih dokumenata, ostvaruju popust od 50% na pojedinačnu ulaznicu.

Popust od 50% ostvaruju i članovi KN Armada uz predočenje važećih dokumenata.

Izložba se organizira uz poštivanje svih važećih mjera i preporuka za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Svi se posjetitelji pozivaju na pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te ispravno nošenje zaštitnih maski za lice. Ne preporučuje se dolazak osobama starije životne dobi ili oboljelima od kroničnih bolesti.