Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
DOGAĐANJE: 27 susjedstava - Kampus

Pametne STEM radionice

12.06.2019. 12h / Sveučilišni kampus
Share

U srijedu 12. lipnja 2019. s početkom u 12 sati, Centar za mikro- i nanoznanosti i tehnologije organizira prvi ciklus “Pametnih STEM radionica”.

Predavanja (Odjel za matematiku; predavaonica O-036, 3. kat) će se održati u zgradi sveučilišnih odjela na kampusu na Trsatu (Radmile Matejčić 2). Radionice će se također održati u zgradi sveučilišnih odjela, ali u prostorima Centra za mikro- i nanoznanosti i tehnologije.

Projekt “Pametne STEM radionice” odvija se u okviru programskog pravca 27 susjedstava – Susjedstvo Kampus, Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.
Cilj je kroz radionice djecu predškolskog i školskog uzrasta (od 5 do 15 godina) te širu javnost upoznati s osnovama rada na STEMI robotima te osnovama 3D tiska i skeniranja.
Održat će se i popularno-znanstvena predavanja na temu pametnih tehnoloških rješenja, korištenja svjetla u biomedicini i terapiji, o imunologiji te o ulozi STEM područja u demokratskom društvu.
Svi involvirani znanstvenici imaju dugogodišnje iskustvu u znanstvenom i nastavnom radu te popularizaciji znanosti.

U planu su ukupno 4 ciklusa, a na posljednjem, predviđeno je najaktivnijem polazniku ili polaznici pokloniti STEMI heksapod robot!

Više informacija i program pronađite na poveznici>

Kategorije: 27 susjedstava
Sveučilišni kampus