U sklopu projekta ReDiscovering Europe, u ponedjeljak, 16.4., u 17 sati, u foyeru kazališta Ivana pl. Zajca, predavanje na temu “Dramaturgija = suvremeno kazalište” održat će australski dramaturg i teatrolog Peter Eckersall.

Podsjetimo, u sklopu projekta ReDiscovering Europe riječka je publika u ožujku ove godine gledala predstavu “Gorski divovi” prema Pirandellovom tekstu i u režiji P. Magellija u kojoj je sudjelovalo pet manjinskih kazališta, a priređene su i mnoge popratne aktivnosti kao što su predavanja, prezentacije i druženja publike i autorske ekipe. Predstava i popratna događanja dio su i projekta Rijeka 2020 – EPK te njegovog programskog pravca Kuhinja.

Peter Eckersall, dramaturg i profesor teatrologije na Sveučilištima u New Yorku i Melbourn koji se istraživački osobito bavio japanskim performansom, dramaturškim i kazališnim praksama, ovo će predavanje posvetiti odnosu dramaturgije i suvremenog teatra, te dramaturgije kao izvora inovacija u kazalištu i nositelja novih trendova i pravaca.