Doživite Autorske bure, jedinstveni književni projekt programskog pravca Lungomare Art, zamišljen kao jednomjesečni boravak pisaca i spisateljica na 16 kvarnerskih lokacija koje su ih inspririrale na kratke prozne tekstove.

Autorske bure ukoričene su u izdanju RIJEKE 2020 i V.B.Z.-a, a predstavljamo ih u subotu 12. listopada 2019.g. s početkom u 19,30 sati u prekrasnom prostoru Riječke ribarnice, na glavnoj gradskoj tržnici.

Na ovom književnom projektu okupljeni su neki od najboljih i najzanimljivijih suvremenih pisaca regije birani pod krilaticom „luka različitosti“, koja predstavlja Rijeku koja je Europska prijestolnica kulture 2020. godine:
MILENA BENINI (Mošćenička Draga),
ZORAN ŽMIRIĆ (Lovran),
DORTA JAGIĆ (Volosko),
FARUK ŠEHIĆ (Riječka ribarnica),
VLADIMIR ARSENIJEVIĆ (Pećine, Rijeka),
LEJLA KALAMUJIĆ (Kostrena),
NORA VERDE (Bakar),
ENVER KRIVAC (Zebar),
ROBERT PERIŠIĆ (Crikvenica),
ASJA BAKIĆ (Lopar),
EDO POPOVIĆ (Baška),
OLJA SAVIČEVIĆ IVANČEVIĆ (Filozići),
DAMIR KARAKAŠ (Cres),
TEA TULIĆ (Mali Lošinj),
BEKIM SEJRANOVIĆ (Susak) i
JOSIP NOVAKOVICH (Opatija).

 

U programu predstavljanja zbornika Autorske bure sudjeluju:
·         studenti i studentice studija Glume i medija, Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci,
·         glazbeni sastav Marinada,
·         VJ OBLIK 3 (Damjan Šporčić).

 

Pridružite nam se na događanju, na kojem ćete moći doživjeti novu vizuru prekrasne Riječke ribarnice, uz jedinstvene priče u interpretaciji mladih glumaca te slasne zalogajčiće i čašu vina.

Nakon promocije, od 22 sata, održat će se i after-party u klubu Život (Ružićeva 2, Rijeka), na koji ste također od srca pozvani. Družit ćemo se uz Slastičarnu, DJ-a Edina Halitija te DJ-a Daria Kleina (Njemačka).

 

Zahvaljujemo Udruga vinara, vinogradara i voćara Srdoči, Indeficienter / King’s Brew i TAIYO Sushi Restaurant na pomoći pri realizaciji predstavljanja zbornika Autorske bure.

 

Događaj će biti fotografiran i/ili sniman radi obveze osiguranja vidljivosti programa u okviru projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture (EPK program) te će se fotografije i snimke koristiti objavom na web portalu i društvenim mrežama RIJEKA 2020 te arhiviranjem podataka o događaju.

Dodatne informacije mogu se naći na https://rijeka2020.eu/uvjeti-koristenja/.