U sklopu popratnih događanja predstave „Voda“ koja trenutno igra u HNK Ivana pl. Zajca, u travnju i svibnju bit će organizirano nekoliko popratnih aktivnosti za djecu.

Sudionici radionice imat će priliku upoznati povijesni i simbolički značaj vode za razvoj i identitet Rijeke te će svoj grad i njegovu povijest upoznati kroz novu vizuru.

U prvom radioničkom danu, polaznike očekuje terenski rad i obilazak Gradske knjižnice Rijeka, Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja te Prirodoslovnog muzeja Rijeka, gdje će učiti o povijesnom i zemljopisnom kontekstu i važnosti vode.

U drugom će danu obići izvorište Zvir i prošetati uz Rječinu do starih mlinova te o riječkom vodovodnom sustavu saznati od djelatnika KD „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o Rijeka.

Djeca će tijekom radionice u formi dnevnika sakupiti i sačuvati svoja razmišljanja, razmatranja, istraživanja, misli, emocije, slike i ideje.

Radionica će se održavati od 9 do 14 sati, svakog od obaju dana. Namijenjena je djeci od 9 do 13 godina te je ograničena na 15 sudionika. Prijave se izvršavaju na web stranicama Vijeća mladih Benčić.

HNK Ivana pl. Zajca nagradit će djecu koja budu sudjelovala u cjelokupnom programu radionice s besplatnim ulaznicama za kazališnu predstavu “Voda”.