Drama o demokraciji, populizmu i odgovornosti obrađuje se kroz perspektivu triju godina – 1919., 1968. i 2019.

Predstava rePublika u orkestru temeljena je na jednom od ključnih tekstova kazališne avangarde Hoppla, wir leben! (Hop, mi živimo!), njemačkog književnika i dramatičara Ernsta Tollera, koju BADco. obrađuje u trodijelnoj izvedbenoj strukturi zasnovanoj na križanjima povijesnih modernističkih, postmodernih i suvremenih umjetničkih praksi.

Toller je uspio stvoriti vjernu sliku društva u Bavarskoj Republici. Premijerno prikazana 1927., drama prikazuje krhku ustavnu državu kojoj prijeti krah. Drama o demokraciji, populizmu i odgovornosti obradit će se kroz perspektivu triju godina – 1919., 1968. i 2019.

Smještena u orkestar riječkog kazališta, predstava se okreće povijesnim interpretacijama kako komada Ernsta Tollera, tako i pitanja prakticiranja nemogućeg, pokušaja djelovanja unatoč beznadnosti sve do razine izvedbe nemogućeg u umjetničkoj praksi. U predstavi se, osim Tollerove drame, koriste i materijali iz performansa Opla-Stick talijanskog avangardnog umjetnika Paola Scheggija, izvedenog 1968. na izložbi Tendencije 4 u Zagrebu, kompleksnih Etudes Boreales za violončelo američkog skladatelja Johna Cagea, koreografske partiture za nemoguće plesove američke izvedbene skupine Goat Island i slično.

Autori adaptacije su Nataša Antulov (HR), Ivana Ivković (HR) i Tomislav Medak (HR).