Program Klimatske promjene bavi se velikim i malim koracima u borbi protiv klimatskih promjena.

Globalni klimatski pokret posljednjih su godina preuzele nove generacije predvođene mladom ikonom Gretom Thunberg. Mnogi su tinejdžeri zabrinuti za svoju budućnost i spremni na radikalne društvene, političke i ekološke promjene kako bi spasili planet Zemlju.

Aktivni pojedinci javno pozivaju političare da hitno poslušaju znanstvenike i djeluju u borbi protiv klimatskih promjena. Program Klimatske promjene bavi se velikim koracima koji su nužni za promjenu gospodarskog i političkog sustava, ali i onima malima koje svaki pojedinac može poduzeti u borbi protiv klimatskih promjena. Smanjenje količine otpada i ispušnih plinova, promišljen pristup kupnji i podržavanje lokalnog sustava hrane tek su neke od mjera koje građani mogu primijeniti u svakodnevnom životu.

Temeljita promjena potrošačkog društva kreće od svakog pojedinca, ali zahtijeva i transformaciju trenutačne ideologije opsjednute rastom gospodarstva i ekonomskim boljitkom koji produbljuje jaz između bogatih i siromašnih. Retox u suradnji s međunarodnim i hrvatskim zelenim aktivistima, kao rješenje društvene nepravde i klimatske krize, predlaže nov zeleni koncept odrasta kojim se želi osigurati uravnoteženija, održivija perspektiva čovječanstva i planeta.