Izložba koja transformira Muzej moderne i suvremene umjetnosti u živo kolektivno tijelo izlažući ga brojnim interakcijama s ljudima i događajima.

Vizualni umjetnik David Maljković (HR) uspostavlja dijalog s kolekcijom Muzeja moderne i suvremene umjetnosti. Pri gradnji tog odnosa, u koji su osim umjetnika i kolekcije uključeni i brojni pozvani suradnici, radovi iz kolekcije postaju više od običnih artefakata. Presloženi po Maljkovićevu ključu, a unutar postojećeg arhitektonsko-infrastrukturnog, programskog i simboličnog okvira muzeja, dobivaju novo značenje kojim se ističe njihova nova aktualnost i društvena relevantnost. Preslagivanje se događa s odmakom od uvriježenih muzeoloških sustava prezentacije i komunikacije umjetničkog rada, i u materijalnom i u simboličkom smislu.

Tijekom procesa otvorene gradnje odnosa umjetnika i kolekcije, izložba transformira Muzej moderne i suvremene umjetnosti u živo tijelo, potencirajući u izložbenom prostoru i oko njega mnoštvo interakcija. Osim očekivanih interakcija kao što su razgovorni, radionički i izvedbeni programi, Maljković i njegovi suradnici, brojni umjetnici različitih izraza i generacija, priređuju i neočekivano, poput pop-up bara i začudnih umjetničkih intervencija.

Na izložbi sudjeluju: Dora Budor (US), Niko Mihaljević (HR), Nora Turato (NL), Petra Mrša (HR), Radio Roža (Rijeka), Damir Čargonja Čarli (HR), Branko Cerovac (HR), Klas Grdić (HR), Igor Rukavina (HR), Žarko Violić (HR),Theodor de Canziani (HR), WHW Akademija (HR) i Werkplaats Typografie (NL) te studenti i studentice Akademije primijenjenih umjetnosti iz Rijeke.

U dijalogu s kolekcijom nastaje i vizualni identitet koji s njom uspostavljaju studenti, polaznici master-programa grafičkog dizajna Werkplaats Typografie iz nizozemskog grada Arnhema. S njima te s WHW Akademijom iz Zagreba i Akademijom primijenjenih umjetnosti iz Rijeke od 22. do 29. ožujka ostvaruje se međunarodna studentska radionica čija je polazišna točka kolekcija.

David Maljković rođen je 1973. u Rijeci. Živi i radi u Zagrebu. Njegove recentnije samostalne izložbe uključuju The Renaissance Society u Chicagu, Palais de Tokyo u Parizu, Kunstmuseum u Sankt Gallenu, BALTIC Centre for Contemporary Art u Gatesheadu, Kunsthalle u Baselu, Van Abbenmuseum u Eindhovenu, Secession u Beču. Izlagao je na 11. Gwangju bijenalu, 56. Venecijanskom bijenalu, 29. Bijenalu u Sao Paolu, 11. i 9. Istanbulskom bijenalu i dr., a radovi su mu dio kolekcija brojnih svjetskih muzeja, među ostalim Centra G. Pompidou u Parizu, MUMOK-a u Beču, Museo Reina Sofia u Madridu, MoMA-e u New Yorku, Stedelijk muzeja u Amsterdamu i Tate kolekcije u Londonu.

Kustosica izložbe je Ivana Meštrov (HR). Asistentica kustosice je Katerina Jovanović (HR).