Od nedjelje, 12. srpnja do srijede 30. rujna 2020.  u Kulturnom centru Infeld u Dobrinju, na otoku Krku bit će postavljena izložba „Stars & Guitars” koja spaja djela Andyja Warhola, Roya Lichtensteina, Keitha Haringa, Stevea Kaufmana, Mela Ramosa, Kikija Kogelnika i drugih poznatih pop art umjetnika s rijetkim gitarama iz Zbirke Infeld.

Izložbu, pod etiketom Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, organizira Zdenka Infeld, izvršna direktorica tvrtke Thomastik-Infeld GmbH, Beč, Austrija, a ulazak na izložbu i razgledavanje je besplatan.

Izložba predstavlja oko 120 slika u različitim tehnikama (ulje, akril, akvarel), grafika i printova te 30 gitara. 

Pop art novi je pristup umjetnosti. U rasponu od bizarnih do kritičnih, djela koja su stvorili pop art umjetnici potakla su zanimanje za popularnu kulturu i maštovite interpretacije komercijalnih proizvoda. Pop art ima jedinstvenu ikonografiju i slikovni jezik: prepoznatljiv, jednostavan, izražajan.

Zvuk gitara, često „proizveden“ na gitarskim žicama iz zbirke Thomastik-Infeld, bio je kultni za doba pop arta. U Zbirci Infeld nalaze se rijetki instrumenti iz ovog doba, poput gitare Fender Nocaster iz 50-ih godina.

Zbirka Infeld jedna je od najvećih privatnih umjetničkih zbirki u Austriji. Bečki poduzetnik Peter Infeld (1942.-2009.) počeo je prikupljati umjetnine sredinom 1960-ih. Bečka škola fantastičnog realizma, naivna umjetnost iz Hrvatske, pop art, budističke meditacijske slike s Tibeta (takozvani „Thangkas“) i outsider art u fokusu su Zbirke Infeld.

Kako bi djela učinio dostupnima široj javnosti, Peter Infeld izgradio je reprezentativne kulturne centre: 2000. godine u Halbturnu, Gradišće, Austrija i 2001. u idiličnom selu Dobrinju, na otoku Krku u Hrvatskoj. Prekrasna vila na glavnom trgu nazvana Gospa dobrinjska autentično je obnovljena.

Peter Infeld bio je vlasnik i izvršni direktor tvrtke Thomastik-Infeld. Tradicionalna bečka tvrtka jedan je od najznačajnijih proizvođača žica širom svijeta. Thomastik-Infeld proizvodi oko 3000 različitih žica i, nedvojbeno, zauzima izuzetnu poziciju na globalnom glazbenom tržištu. Žice se ručno izrađuju još od 1919. Nakon smrti Petera Infelda 2009., njegova udovica, Zdenka Infeld, porijeklom iz Hrvatske, nastavlja obiteljsku tradiciju u proizvodnji žica kao i u prikupljanju umjetnina.

U zadnjih 20 godina, na obje lokacije organizirano je više od 20 besplatnih izložba.