Udruženje za razvoj kulture “URK”/Klub Močvara i Distune Promotion predstavljaju: SWAMP UP RIJEKA!, alternativni glazbeni ho-ruk u godini Kulture!

Iza naziva Swamp Up Rijeka! krije se cjelovečernji open air koncert renomiranih domaćih alternativnih bendova. Riječ je o originalnim glazbenicima koji unose svježinu, skloni su eksperimentiranju, a njihov respektabilan svirački staž zalog je kvaliteti nastupa. Riječku, ali i širu publiku ispred Exportdrva u petak, 11. rujna, očekuje različit miks žanrova kojeg isporučuju zagrebački ABOP i Lovely Quinces, riječki Flip Flop Fatality te pulsko-zagrebački nemanja.

Nastupaju:
ABOP (Zagreb)
Zagrebačka grupa ABOP u Rijeku stiže na krilima svog zadnjeg albuma “△” (aka Delta). Energična live electronica koju izvode na pozornici, svom prirodnom staništu, priskrbila im je titulu intrigantne i uzbudljive pojave na domaćoj sceni čiji nastupi garantiraju ekstatičan spektakl svjetskog kalibra.
Bandcamp: pdvrecords.bandcamp.com/album/aka-delta

LOVELY QUINCES (Zagreb)
Lovely Quinces još je jedno ime poznato riječkoj publici, no ovoga puta ne Dunja Ercegović dolazi sama. Naime, okupila je sjajan bend kojeg čine članovi bendova She Loves Pablo i Punčke pojačani Markom Mrakovčićem. Iza sebe imaju EP prvijenac kojeg s nestrpljenjem čekaju za živo predstavljanje. Svakako treba istaknuti da će to biti premijerni nastup u Rijeci, ali i treći nastup benda uopće pred publikom.
Bandcamp: lovelyquinces.bandcamp.com

NEMANJA (Pula)
Pulski glazbenik Luka Šipetić pod pseudonimom nemanja stiže s “friškim” studijskim izdanjem “Cosmic Disco”. Album nadahnut drevnom “Tibetanskom knjigom mrtvih” te zvucima thai funka, italo disca, chicha cumbije, anatolijskog rocka, duba i afrobeata savršeno se uklopa u koncertni ambijent.
Bandcamp: nemanja.bandcamp.com

FLIP FLOP FATALITY (Rijeka)
Naravno, poseban set pripremaju i trio Flip Flop Fatality, trenutno jedan od najboljih riječkih bendova, koji stvaraju neobičan miks psy math rocka s noiseom i ambijentalnim ugođajem.
Bandcamp: flipflopfatality.bandcamp.com

Obogaćivanje kulturne ponude u posebnoj godini za grad Rijeku, kao i povlačenje glazbenih paralela između Zagreba i Rijeke ili još preciznije, ono što je klub Močvara gradio na obalama Save, Rijeka je na obalama Rječine živjela, glavne su odrednice programa koji je nastao specijalno za ovu priliku, riječku titulu Europska prijestolnice kulture.

Vizualni identitet potpisuje studio za grafičko oblikovanje Vizualab iz Zagreba.

U sklopu programa Swamp Up Rijeka! osim open air koncerta publiku očekuje i posebna izložba Močvara: opaki i naopaki dizajn. Riječ je o plakatima nekolicine autora koji su usko vezani za klub Močvaru. Jednako kako je kroz preko 20 godina djelovanja definiran glazbenim i socijalnim sadržajima, zagrebački klub Močvara je prepoznatljivost u javnosti izgradio i uz pomoć jedinstvenog i prepoznatljivog oblikovanja vizualnih materijala kojima su promovirani klub i klupski programi. Izložbu je moguće pogledati od 14. do 17. rujna od 11.00 h do 21.00 h u Exportdrvu.