fbpx Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
DOGAĐANJE: Dječja kuća

Tjedan dobre dječje knjige 2019.

01.04.2019. – 07.04.2019. / razne lokacije
Share

Tjedan dobre dječje knjige dobro je poznata manifestacije Gradske knjižnice Rijeka koja još od 2012. godine, kada je doživjela premijeru, skreće pažnju na važnost čitanja od najranije dobi, kvalitetne i vrijedne dječje knjige što prolaze ispod radara šire javnosti, slavi svakovrsnu kreativnost, posebno kvalitetan dizajn i ilustracije za djecu.

Tako će biti i ove godine kada nas Tjedan dobre dječje knjige čeka  od 1.4. do 7.4., zahvaćajući  i 2. travanj, dan kada cijeli svijet slavi dječju knjigu zbog rođendana Hansa Christiana Andersena. Tjedan je to zato koji slavi radost čitanja, čaroliju stvaranja i užitak svakovrsne igre. Tjedan dobre dječje knjige nastoji pružiti odmak od uobičajenih komercijalnih proizvoda za djecu, a modelom rada upravo djecu i uključuje u pripremu programa, aktivnosti, razgovore s autorima, ilustratorima, rasprave o knjigama. Dio programa izvodi se i u knjižnicama diljem Primorsko-goranske županije – u Bakru, Crikvenici, Delnicama, Kostreni, Malom Lošinju, Novom Vinodolskom, Viškovu i Vrbovskom.

Posebno uzbuđenje izaziva pomisao na 2020. godinu kada će dobiti snažniju međunarodnu te trajanjem zauzeti cijeli travanj. Organizator Tjedna dobre dječje knjige je Gradska knjižnica Rijeka, a od 2018. godine izvodi se kao dio programskog pravca Dječja kuća Rijeke 2020. Projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Program Tjedna dobre dječje knjige pronađite na poveznici>

 

razne lokacije