Na tribini koju organizira Zaklada Sveučilišta u Rijeci riječki će poduzetnici/ce i inovatori/ce razgovarati o svojim najboljim, ali i najizazovnijim situacijama u poslovnoj karijeri, te pružiti savjete i znanje svima koji žele realizirati vlastite ideje.

Tribina se održava u sklopu case study natjecanja Realizator 2018., a otvorena je za sve zainteresirane. Sudjeluju:

Alenka Tvrtković – osnivačica popularnog brenda i originalne recepture First in The Raw energetskih pločica od suhog voća i orašastih plodova. Ta poslovna ideja otisnula ju je sa Zavoda za zapošljavanje u poduzetničke vode. Svoj životni stil, s predznakom rekreativne sportašice i dugogodišnje turističke vodičkinje po Aziji, Bliskom Istoku i Mediteranu, pretočila je u strast izrade zdravih obroka pri ruci. Danas se First in the Raw pločice mogu pronaći na čak 40-ak lokacija u Hrvatskoj.

Ana Kovačević – jedna od vlasnica The Zero Waste Store Špajza, prve riječke trgovine bez otpada koju je otvorila s prijateljicom Dinom Benazić 2018. godine. U trgovini je većina namirnica ponuđena u rinfuzi pa tako ne stvara otpad od ambalaže, a ponuđeni proizvodi dolaze većinom od malih hrvatskih proizvođača.

Marin Trošelj – osnivač tvrtke STEMI čija je misija privlačenje mladih u STEM područje, inspiracija za poduzetništvo, te njihova transformacija iz konzumenata tehnologije u njezine stvaratelje. U siječnju 2017. zahvaljujući pobjedi na natjecanju Idea knockout, predstavlja svojeg hexapod robota na najvećem sajmu potrošačke elektronike na svijetu. Tom su prilikom zapeli za oko mnogobrojnim tehnološkim tvrtkama, a Intel ih je pozvao da izlažu u sklopu njihova štanda na najvećem Maker Fairu na svijetu u San Franciscu.

Tribinu moderira Anita Pribanić iz Step Ri – Edukacijski centar.