Projekt “Rijeka murala” donio je novi sloj živopisnosti Ružićeve i Vodovodne ulice kroz program Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Mini art-kvart koji se stvorio mogli ste tijekom travnja upoznati kroz vodstva, a u svibnju ćete i sami moći sudjelovati u stvaranju novog murala.

Pozivamo zainteresirane da se pridruže i okušaju se s valjcima, kistovima i sprejevima u izradi javnog murala te da tako završimo ovaj ciklus koji je započeo kroz Europsku prijestolnicu kulture.

Riječke umjetnice Tanja Blašković i Jadranka Lacković napravile su skicu murala kojim će se osvježiti prostor ispred kultnog Skradina u Vodovodnoj ulici.

Tanja Blašković, magistrica likovne pedagogije (APURI), trenutno djeluje u Rijeci i to u raznim umjetničkim područjima – od dizajna i ilustracije, scenografije, kostimografije, street arta, umjetničkih instalacija od plastike, tapiserija, primijenjene umjetnosti… Sudjeluje u raznim projektima i surađuje sa raznim udrugama i institucijama. Jedna je od urednica art fanzina Superkul, te prvog hrvatskog muzejskog fanzina Beni (MMSU Rijeka). Suradnica je na projektu koji se bavi recikliranjem plastike i drva Ri:Use, te održava radionice za djecu i odrasle. U 2020. godini oslikala je desetak murala u gradu Rijeci, te mentorirala četiri street art radionice u suradnji sa Galerijom Kortil, Vijećem mladih Benčić te MO Hartera. Članica je HDLU-a.

Jadranka Lacković rođena je u Rijeci 1986 godine. U istom je gradu završila Srednju školu za primijenjenu umjetnost i dizajn. Diplomirala je primijenjeno slikarstvo na Akademiji primijenjenih umjetnosti 2011 godine. Stažirala je u Gradskom kazalištu lutaka. Suosnivačica i voditeljica radionica u ArtMašini, kreativnom ateljeu unutar kojeg promiču likovnu i diy kulturu u svakodnevnom životu. Iako joj polje djelovanja obuhvaća klasično slikarstvo, fotografiju i ilustraciju sa godinama se više posvetila izradi murala i street art-u gdje stvara pod imenom ojoMAGico. Iza sebe ima brojna ostvarenja na javnim prostorima u rodnom gradu, ali i u Sloveniji, Koprivnici, Sisku, Opuzenu,…Članica je HDLU-a.