Začrnjenih obrazih, ogrnjeni va ovčju kožu, na sebi nose stomanje na kvadri, črne brageše, kopice i težački postoli. Na glavi nose krabuju ogrnjenu ovčjun kožun, a okol vrata črni rubac. Obahajujuć sela, zvoneć delaju kolo ko nas vrnja našin korenon. Odzvanja cela Grobnšćina.

U Festivale susjedstava u 2020. godini uvode nas najpoznatiji ophodnici stočarske pokladne magije u Hrvatskoj – zvončari! Grobnički dondolaši i njihovi europski gosti, različite zvončarske skupine iz čitave Europe, okupljaju se i druže tijekom tri dana smotre i različitih programa. Zvončari su iskonska tradicijska i živuća kultura Kvarnera, posljednji čuvari čvrstih uporišta pobune.

U petak, 7.2.2020. u 19 sati održat će se Svečana skupština povodom 20. obljetnice Grobničkih Dondolaša u sklopu koje će se moći pogledati Izložba tradicijskih maski u Domu kulture Čavle. Izložbu tradicijskih maski moguće je pogledati od 3. do 9. veljače.

U subotu, 8.2.2020. u 12 sati održat će se tradicija na Platku Maškarani Platak, povorka od Malog do Velikog doma uz animacijske igre. Navečer od 21h u Domu kulture Čavle održat će se Maškarani tanci. Zabavljat će nas band Grooversi, a ulaz je besplatan.

U nedjelju, 9.2.2020. u 12 sati održat će se Zvončarska smotra u kojoj sudjeluje oko 500 europskih i lokalnih zvončara. Smotra počinje ispred Osnovne škole Čavle i završava Zvončarskom simfonijom koja će se održati na Trgu hrvatskih branitelja pod ravnanjem Zorana Majstorovića. Premijera Zvončarske simfonije donosi dosad neviđen spoj glazbe, ritmova i zvukova dondola Grobničkih dondolaša, zvončarskih skupina i karlovačkih bubnjara. Prije same premijere Zvončarske simfonije, na Trgu hrvatskih branitelja održat će se Svečano otvorenje Festivala susjedstava.

Iz europskog susjedstva zvončarsku smotru predvodi Vorstandschaft des Klausen i Bärbele Verein iz Immenstada, Njemačka.