U sklopu opatijske inicijative programskog pravca 27 susjedstava u okviru projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, Udruga Žmergo organizira edukaciju/radionicu “Kulturni menadžment” koja će se održati u četvrtak 15. studenog od 18 do 20.30 sati u Villi Antonio u Opatiji.

Cilj održavanja ove edukacije/radionice je osnažiti kapacitete u lokalnoj zajednici za rad u području kulture i umjetnosti, a vodit će ju Ernie Gigante Dešković – opatijski književnik i kulturolog, organizator brojnih glazbenih, scenskih, kazališnih i ostalih kulturnih manifestacija. Od 2017. godine ravnatelj ustanove Festival Opatija koja upravlja Ljetnom pozornicom i Centrom Gervais u Opatiji.

ZAŠTO KULTURNI MENADŽMENT
Kulturni menadžment je profesija koja pokreće kreativnu industriju, a to je jedan od trenutno najdinamičnijih sektora gospodarstva Europske unije.

PROGRAM se sastoji od teorijskog i radioničkog dijela
– teorija (20-30 min)
– interaktivna radionica kako organizirati manifestaciju (2 x 45 min)
– predstavljanje rezultata grupa i završna razmatranja (15 min)

Edukacija/radionica “Kulturni menadžment” je besplatna i otvorena za sve građane Opatije te njene posjetitelje. Edukacija je usmjerena na značajnije uključivanje sugrađana u kulturna događanja te osnaživanje građana za procese donošenja lokalnih politika, kao što je strategija za kulturu i razvoj kreativne industrije, a financirana je od strane Grada Opatije.

Online obrazac za prijavu