TheChildren’s Housebecomes richer with a sensory installation of Nordic design.

The mobile sensory installation in the premises of the Children’s House is intended for all children, especially the ones who use sensory content for therapeutic reasons. The installation has been designed by the Snøhetta Studio, and the project also includes DOGA, the Norwegian Centre for Design and Architecture, and DeltaLab – Centre for Urban Transition, Architecture and Urbanism (University of Rijeka).

Operating from seven cities in six countries, through its thirty-year-long experience Snøhetta has established itself as a globally renowned name in the field of urban design, architecture, landscape architecture, interior architecture and brand design. While nurturing an international approach, Snøhetta is deeply rooted in the Nordic social model that implies equality, openness, generosity and environmental awareness. Their numerous successful projects also include a number of children-oriented designs, for example, the Swarovski Kristallwelten (Swarovski Crystal Worlds) play tower and playground in Wattens (AT), El Paso Children’s Museum (USA) and Montessori School in Drøbak (NO).

The Children’s House is a unique institution in Croatia by its concept alone. It is intended exclusively for children and children’s cultural programmes, and it is managed by a group of city institutions and associations for children, as well as by a council composed of children.

The idea of having a sensory content in the Children’s House emerged from the intention to make cultural content available to as many children as possible while paying special attention to children from certain vulnerable groups, which is also the reason behind designing this mobile sensory installation.