Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Vijesti

EPK ciao, ciao, ciao! Maratonski pozdrav najvećoj godini kulture u Rijeci (VIDEO)

Maratonskim online programom Rijeka je proslavila zatvaranje projekta Europske prijestolnice kulture, te uz glazbeni pozdrav 2020. podsjetila na najvažnije trenutke ove najveće riječke kulturne godine.

Programski dio projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnice kulture završen je 30. travnja maratonskim online programom EPK, ciao, ciao, ciao! koji se bez publike odvijao u prostoru Exporta na riječkoj Delti.

Program je na taj dan samo putem YouTube kanala Kanala Ri pratilo gotovo dvije tisuće gledatelja, a tome treba pribrojiti i gledatelje ove televizije, odnosno one koji su program pratili na web stranici Rijeke 2020.

U programu koji je trajao više od četiri sata na pozornici su se izmjenjivali riječki bendovi – The SIIDS, My Buddy Moose, Boris Štok, En Face, Grad, Neno Belan & Fiumens i Let 3, a u pauzama između nastupa voditelji programa Lena Stojiljković i Dražen Zima razgovarali su s brojnim akterima EPK projekta, organizatorima, umjetnicima i predstavnicima dijela partnerskih institucija. Svi oni prisjetili su se nekih važnih aspekata projekta EPK, kao i brojnih programa koji su se održali tijekom 2020. godine i prva četiri mjeseca 2021. koliko je Rijeci zbog pandemije produžena titula, ali i u pripremnim godinama. Zahvaljujući njihovom entuzijazmu, kreativnosti, ljubavi i trudu da se programi izvedu i prilagode novim, korona okolnostima, Rijeka 2020 – EPK ipak je uspješno realizirana.

Cjelokupna snimka dostupna je online za sve koji su događaj propustili, a u videu portala MojaRijeka pogledajte svojevrsni sažetak ove maratonske EPK-ove završnice, uz sve dojmove, osvrte, zaključke i pomiješane osjećaje!