Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Dječja kuća, Slatko i slano, Vijesti

Europska prijestolnica kulture traži mlade glumce za sudjelovanje u predstavi „Djeca luke“

Mladi stariji od 15 godina mogu se prijaviti za sudjelovanje u predstavi autorice Denis Kirinčić, nastale prema knjizi Zorana Žmirića „Riječke rock himne“.

Pozivaju se mlade osobe starije od 15 godina koje se žele okušati u glumi, da se prijave za sudjelovanje u predstavi „Djeca luke“ koja će biti izvedena u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture.

Zainteresirani se mogu prijaviti do kraja studenog putem web stranice www.malik.hr ili na telefon 091 587 32 96.

Riječ je o profesionalno vođenoj kazališnoj predstavi autorice Denis Kirinčić, voditeljice Kazališne radionice „Malik“. Predstava je nastala prema knjizi Zorana Žmirića „Riječke rock himne“, a glumci su djeca i mladi koji će tijekom godine dana uvježbavati i izvedbu predstave pod stručnim vodstvom mentorice i autorice Denis Kirinčić.

Predstava nastaje u Kazališnoj radionici Malik s idejom trajnog povezivanja kazališne umjetnosti mladih s kultnim riječkim okupljalištima mladih rokera te u želji za poticanjem istraživanja i glumačko-glazbeno-plesno-izvedbenog djelovanja. Predstava je ujedno i istraživanje prepoznatljivosti identiteta Rijeke kao grada mladenačke energije i bunta, iskazanih kroz rock glazbu.

Tako predstava Djeca luka govori o mladenčkom buntu, odrastanju, odnosu mladih i grada u kojem žive, ali i o promjenama u društvu.

Program se odvija u riječkom HKD na Sušaku (Strossmayerova 1) i na Molo longu, a radom na predstavi polaznici će dobiti priliku za stjecanje glumačko-izvedbenih znanja i vještina, ali i naučiti više o glazbenom razvoju Rijeke. Predstava je dio programskih pravaca Slatko i slano te Dječje kuće, projekta Europske prijestolnice kulture.