Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Upoznaj EPK, Vijesti

Fotografski natječaj Oko kulture

Fotografski natječaj Oko kulture, nastao u suradnji Odjela za kulturu Grada Rijeke i Fotokluba Rijeka, raspisuje se povodom kandidature Grada Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020. Zadane teme natječaja Oko kulture čine koncept riječke kandidature: Voda, Luka, Rad i Manjine.

Kroz natječaj Oko kulture nastoji se animirati što veći broj osoba da kulturu ili ono što oni prepoznaju kao kulturu interpretiraju fotografijom.

Natječaj će biti otvoren od 18. lipnja do 14. listopada 2014. godine i objavljen na službenim stranicama Fotokluba Rijeka , na stranici Rijeka grad kandidat EPK2020 i Facebook stranici Rijeka – kandidat za EPK 2020.

Rijeka ulazi u kandidaturu za Europsku prijestolnicu kulture 2020. Kandidatura postaje idealna prilika za dubinsku obnovu grada, promjenu imidža, za jačanjem međusektorske i međunarodne suradnje, porast životnog standarda i profesionalizaciju kulturnog sektora. Putem kulture razvijat će se strategijski pristupi u planiranju i dugoročnom ulaganju u napredak društva. Društvene prednosti projekta čine mogućnosti reanimacije gradskih prostora, a kultura tako postaje medij ujedinjenja šire i uže lokalne zajednice.

Putem natječaja Oko Kulture želja nam je uključiti što veći broj pojedinaca, naših sugrađana da kulturu ili ono što oni prepoznaju kao kulturu interpretiraju fotografskom slikom. Zadane teme natječaja su : Voda, Luka, Rad i Manjine.

Zadaća stvaranja i čuvanja kulturnih dobara nije samo obaveza profesionalno usmjerenih pojedinaca i institucija. To naprosto mora biti naša svakodnevna praksa i baš radi toga svi možemo dati svoj doprinos ovoj temi fotografskom slikom.

Sve predispozicije natječaja kao i prijavnicu možete naći OVDJE.