Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Slatko i slano, Vijesti

Franke, Grönlund i Nisunen: Predstavljanje prijedloga umjetničkih intervencija u javnom prostoru

U četvrtak 30. svibnja u 19 sati u MMSU-u umjetnici Ivana Franke (HR), Tommi Grönlund (FIN) i Petteri Nisunen (FIN) predstavit će idejne prijedloge umjetničkih instalacija u javnom prostoru koje će ove jeseni biti izvedene u Rijeci, u sklopu programa intervencija u javnom prostoru i kao dio pretprograma Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Ivana Franke, Tommi Grönlund i Petteri Nisunen dijele istraživački pristup koji ujedinjuje umjetničku metodologiju s prirodnim znanostima i arhitekturom. Prožimajući elemente grafike, skulpture, arhitekture, pokreta i zvukova s matematikom, optikom, fizikom i neuroznanošću, njihov rad potiče vizualne senzacije koje prelaze naše senzorne domete.

Predstavljanje je dio FUTURE ARCHITECTURE: PUBLISHING ACTS III (28.- 30. 5.), programa u organizaciji Društva arhitekata Istra (DAI SAI) u suradnji s DeltaLabom (Sveučilište u Rijeci) te programskim pravcem Slatko i slano (Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture), i treće je izdanje istraživanja o izdavaštvu kao urbanoj praksi.