Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Dječja kuća, Vijesti

Gdje su nestale čarapice? Doživljajno kazalište za bebe od petka u Rijeci

Gradsko kazalište lutaka Rijeka u petak, 19. siječnja, premijerno će izvesti prvu riječku predstavu doživljajnog kazališta za bebe, “Gdje su nestale čarapice?”, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za medije.

Riječ je o obliku izvedbene umjetnosti na rubu između kazališne plesne izvedbe s animacijskim elementima i likovno-zvučne instalacije u prostoru, kako bi se najmanju djeci, do tri godine, u kazalište uvelo na doživljajnoj razini.

Predstavu je osmislila i režirala Mila Čuljak, a scenografiju, kostime i vizualni identitet osmislila je Mejra Mujičić. Izvođači, ujedno koautori predstave, Alex Đaković, Damir Orlić i David Petrović, tijekom izvedbe su na podu, zajedno s malim gledateljima, koji se uključuju u izvedbu u zadnjem, interaktivnom dijelu.

Glazba u predstavi, koju potpisuje poznati hrvatski blueser Adam Semijalac (Bebe na Vole), nastala je korištenjem pentatonske ljestvice jer je utvrđeno da ona djeci tog uzrasta najviše odgovara. I rekviziti su odabrani u skladu s rezultatima istraživanja interesa i potreba djece, kao i boje scene i podloge na podu.

“Gdje su nestale čarapice?” igrat će u prostoru Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, kao početak programa “Slatko kazalište”, dijela programa Dječje kuće Europske prijestolnice kulture 2020. Dječja kuća uredit će se u tzv. Ciglenoj zgradi, u neposrednoj
Zanimljiv je podatak da je prostor MMSU-a u kojem će se izvoditi ova predstava, nekad imao funkciju jaslica za djecu radnika nekadašnje tvornice Rikard Benčić.

Pretpremijera je najavljena u dva termina, u 17 i 18 sati 18. siječnja, a premijera, također u dvije izvedbe, dan poslije.

Više informacija potražite na stranicama Gradskog kazališta lutaka.