Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Vijesti

Gradsko kazalište lutaka Rijeka nastavlja ciklus Pričopredstava

Kako izgleda japanski oblik uličnog kazališta u obliku papirnate drame – KAMIŠIBAJ TEATAR – ovog ćemo se četvrtka i petka, 28. i 29. svibnja od 18 sati, ponovno moći uvjeriti u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka, na čijoj će se pozornici izvesti predstava “Četiri godišnja doba”.

Radi se o nastavku ciklusa Pričopredstava, u kojima jedan glumac interpretira priče uz pratnju stripovskih ilustracija za djecu, smještenih u malo drveno kazalište – butaj. U riječkom i prvom hrvatskom profesionalnom kamišibaj teatru glumac Damir Orlić ispričat će četiri priče koje nas vode kroz godišnja doba. Gusjenica Emerik, slon Gašpar, lav Mirislav i pingvin Frederik glavni su likovi ovih predivnih priča koji iz slikovnice svoj život započinju i u kazalištu te vrlo nepretenciozno i neobično govore o odrastanju, djetinjstvu, prijateljstvu i roditeljstvu.

Tridesetominutna predstava Četiri godišnja doba, koja je praizvedena na dječjem festivalu Tobogan Europske prijestolnice kulture 2017. godine, namijenjena je djeci starijoj od 3 godine, a ulaznice se po cijeni od 15 kuna mogu nabaviti putem sustava Moje karte te na blagajni Gradskog kazališta lutaka Rijeka (Blaža Polića 3), na dan izvedbe od 16.30 do 18.00 sati. Rezervacije ulaznica vrše se isključivo putem maila blagajna.gklri@gmail.com.

Autorsku ekipu predstave, uz glumca Damira Orlića, čine autorica teksta i ilustracija Pika Vončina, redateljica Irena Rajh, dramaturginja Vedrana Balen Spinčić, dok je za grafičku obradu i oblikovanje bila zadužena Petra Petan.