Počela je nova kampanja Uključi se! koja građane poziva da mijenjaju svoj grad, odlučuju ili volontiraju. Uključiti se možete predlaganjem projekata na natječaje Zeleni val i Civilne inicijative, možete predstavljati stanovnike Rijeke u projektu Rijeka 2020 kao članovi Vijeća građana ili postati volonter jer Europska prijestolnica kulture treba vašu pomoć, ruku, savjet i ideju.

Oni koji se žele uključiti u projekt, a imaju dodatna pitanja, mogu 21. i 22. svibnja doći na informativno predavanje u RiHub namijenjeno svim zainteresiranim prijaviteljima. Prezentacija počinje u 17 sati i trajat će oko sat vremena. Tijekom prezentacije pružit će se informacije o procesu prijavljivanja projekata (ispunjavanje prijavnice, troškovniku) te pojasniti formalni uvjeti natječaja, a nakon prezentacije će biti vremena za pitanja.

Projekte koji unapređuje lokalnu zajednicu društveno-kulturnim i umjetničkim akcijama kao i projekte koji će zazeleniti Rijeku možete predložiti do 19. lipnja 2019.  (Zeleni val i Civilne inicijative), a rok za prijavu u Vijeće građana koje između pristiglih prijava ocjenjuje projekte u okviru programa Civilne inicijative i Zeleni val te ih predlaže za financiranje  je 6. lipnja 2019. Prijave za volontiranje otvorene su cijele godine.

Više informacija potražite na linku: https://rijeka2020.eu/ukljucise/, putem mail adrese ukljucise@rijeka2020.eu, na telefon 091-612-6314, ili dolaskom u RiHub na adresi Ivana Grohovca 1/a radnim danom između 12 i 13, odnosno 16 i 17 sati.

Uključi se, Rijeka te čeka!