Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Upoznaj EPK, Vijesti

Irski gradovi kandidati: Galway i Limerick

Irska kao i Hrvatska bira jedan grad koji će 2020. Godine ponijeti titulu Europske prijestolnice kulture. Trenutno su dva grada obznanila svoju kandidaturu: Galway i Limerick.

Limerick je aktualni nacionali grad kulture u Irskoj i vođeni dobrim rezultatima te titule, kandidiraju se da to postanu i na Europskoj razini. Ono što ističu u objavama za medije jest da su tijekom ove godine doživjeli potpuni kulturalni, ali turističko-ekonomski preporod zahvaljujući toj prestižnoj tituli, te da im je želja nastaviti  taj pozitivan rast, a kandidatura za EPK 2020. godine je odličan nastavak.

Galway se kandidira za Europsku prijestolnicu kulture zajedno sa regijom zapadne Irske, se smatra vrlo jakim nacionalnim centrom domaće, ali i Europske kulture i umjetnosti. Trenutno za razliku od Limericka ima bolje vidljivu kampanju promocije za EPK 2020. godine, no kako Irska još uvijek nije raspisala službeni poziv za gradove kandidate, tko zna koja iznenađenja nas još očekuju.

Galway je do sada poput Rijeke pokrenuo niz promotivnih i informativnih akcija za svoje građane, te se kao i kod nas održavaju razne tribine,  konzultacije, mogućnost volontiranja…  A sve njihove akcije možete pratiti na njihovoj službenoj internetskoj stranici ili na Facebook pageu.

Mi se veselimo suradnji s Irskom!