Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Vijesti

Izabrani popratni programi Otvorenja EPK

Velik broj prijava rezultirao i velikim brojem izabranih!

Od 52 pristigle prijave na Javni poziv za organizaciju popratnih programa službenog otvorenja EPK, izabrano je čak 38 programa. Svi su oni zadovoljili kriterije iz Javnog poziva i njihovim ponuditeljima će biti predloženo potpisivanje ugovora o realizaciji programa.

Prijave programa poslale su brojne udruge, tvrtke, umjetničke organizacije i ustanove što svjedoči o visokoj motiviranosti svih navedenih za uključivanje u program Europske prijestolnice kulture. Kvaliteta ponuđenih programa također je visoka i obogatit će program Otvorenja dnevnim i večernjim zbivanjima u kojima će se moći zabaviti i uživati sve generacije.

Naime, svečani program Otvorenja EPK događa se u Riječkoj luci 1. veljače 2020. i započinje u 19.30 sati. No, kako bi se tog prvog dana mjeseca veljače već će od jutarnjih sati budila svečana i vedra atmosferu u gradu, Rijeka 2020. objavila je Javni poziv za sve zainteresirane za uključenje i prijave prijedloga za popratne programe koji će se u centru grada odvijati uoči i nakon programa otvorenja u Luci, dakle u jutarnjim i u kasnijim večernjim satima 1. veljače. Među izabranim programima nalaze se tako nastupi zborova, plesne izvedbe i performansi, audio-vizualne instalacije, izložbe, predstave, koncerti na otvorenom i u zatvorenim prostorima u širem centru grada, te brojni drugi programi na javnim trgovima i u postojećim klubovima, kafićima i barovima.

Zbog velikog odaziva i spremnosti na kreativno uključivanje u program otvorenja EPK projekta, svi koji su poslali svoje prijave zaslužuju pohvalu za angažman i motivaciju. 

S obzirom na velik broj kvalitetnih prijava, povećan je ukupni iznos namijenjen financiranju ovih popratnih programa, no on je i dalje ograničen pa je za neke od programa ponuđen manji budžet od traženog.  Prijavitelji će u konačnici odlučiti žele li prijavljeni program realizirati s obzirom na niži ponuđeni iznos.

Svi izabrani bit će kontaktirani mailom te pozvani na dostavu dodatnih materijala i informacija potrebnih za potpisivanje ugovora.

Sudeći po popisu izabranih iz Službene obavijesti o rezultatima Javnog poziva, u Rijeci se 1. veljače događa uzbudljiv dan koji zajedničkim snagama grade aktivni građani – predstavnici brojnih udruga i umjetničkih organizacija, poduzetnici, umjetnici, djeca, odrasli… 

Uz sve što donosi 2020. godina, ova pozitivna energija koja se već sada naslućuje, Rijeku čini – Europskom prijestolnicom kulture.