Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Brickzine, Dječja kuća, Vijesti

Izašao je novi broj magazina na djecu Brickzine

Šaren, inspirativan, edukativan i zabavan, a ovog puta i pravi EPK-ovski, objavljen je četvrti tiskani Brickzine, magazin za djecu (i roditelje) o stvaranju kulture. Brickzine, pod okriljem programa Dječja kuća Europske prijestolnice kulture, izdaje Gradska knjižnica Rijeka.

Dizalice, kontejneri i brodovi svakodnevna su vizura Rijeke, a u novom broju Brickzinea mali (ali i oni malo veći) čitatelji moći će saznati što se događa ispod dizalica i na brodovima, kako su oni povezani s kulturom, ali i zašto je važno da budućnost Rijeke ostane i dalje pomorska.

Pred Rijekom je bogata kulturna godina, program Europske prijestolnice kulture i službeno je započeo, a ovaj broj časopisa svojevrstan je vodič kroz 2020. godinu. Tematski, naglasak je stavljen na dječje programe i programe koji se vežu uz programski pravac Dječja kuća Europske prijestolnice kulture, ali istaknuti su i brojni drugi programi kako bi se prikazala raznolikost tema i programa koji će se odvijati kroz čitavu godinu.

Mnogi su na ovom časopisu radili i pisali, a kao i svi brojevi časopisa do sada i ovaj je originalno ilustriran, a za to je zaslužno čak 15 talentiranih i vrijednih hrvatskih ilustratora i dizajnera. Autor naslovnice je nagrađivani i međunarodno priznati hrvatski ilustrator mlađe generacije Manuel Šumberac, a dizajn broja odradio je studio Mikser.

Treba istaknuti i da je ovo po broju stranica najveći Brickzine do sada, koji se može čitati kroz cijelu godinu jer je svojevrstan vodič kroz godinu Europske prijestolnice kulture.

Svoj besplatni primjerak Brickzinea svi koji to žele mogu nabaviti nabaviti u Gradskoj knjižnici Rijeka – Dječjem odjelu Stribor, središnjem odjelu Filodrammatica, središnjem odjelu Modello i svim ograncima Gradske knjižnice Rijeka – Trsat, Drenova, Turnić i Zamet, zatim u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka, Muzeju moderne i suvremene umjetnosti, Art kinu i RiHubu.

A za sve one koji nisu iz Rijeke, i oni mogu dobiti svoj primjerak Brickzinea, potrebno je samo javiti se na e-mail adresu brickzine@brickzine.hr

Brickzine je medijsko-stvaralački projekt Dječje kuće koji se kao fini “softver” stvaralačke nadogradnje nadograđuje na beton u kompleksu “Benčić“. Projektom organizacijski i produkcijski kao izdavač upravlja Gradska knjižnica Rijeka, suizdavač je RIJEKA 2020, a uz partnere na razvoju Dječje kuće – Art kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i RUKE (Vijeće mladih Benčić).