Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Kuhinja različitosti, RiHub, Vijesti

Izložba „Odbačeni“ – novi život prenamijenjenih predmeta s otpada

U petak, 11. listopada 2019. s početkom u 18 sati u prizemlju RiHuba i nedavno otvorenom prostoru RiUse (Ivana Grohovca 3b – ulaz s ceste), otvara se izložba predmeta nastala prenamjenom otpada od drva, metala i elektronike, naziva “Odbačeni”.

Izložene umjetničke predmete izradili su pripadnici romske zajednice u suradnji s umjetnicima i dizajnerima u sklopu projekta RoUm koji je sastavni dio projekta Europske prijestolnice kulture. Izložba “Odbačeni” sadrži priče o nastanku svakog predmeta i osoba koje su ih napravile.

U subotu, 12. listopada, za najmlađe će u sklopu izložbe biti organizirane i igraonice tijekom kojih će uz vodstvo organizatora, predmeti “pripovjedati” svoju priču. Na ovaj način djecu se podučava o gospodarenju otpadom, ekologiji, ali i o prihvaćanju drugih, pripadnika marginaliziranih skupina.

Izložbu će, osim u petak, biti moguće pogledati u subotu (12. listopada) od 10 sati do 18 sati, te u nedjelju (13. listopada) od 10 sati do 17 sati, a igraonice za djecu u subotu će se održati u 3 termina:

  • Od 11:30 sati do 12:30 sati
  • Od 14 sati do 15 sati
  • Od 16:30 sati do 17:30 sati

Prethodna prijava na igraonice nije potrebna, a na ovu nesvakidašnju izložbu pozvane su sve generacije koje zanima ekologija, dizajn, socijalna uključivost i igra.

Projekt RoUm dio je programskog pravca Kuhinja različitosti te se provodi u suradnji s partnerom ​Savez udruga Molekula kroz platformu ​Clubture.